Ένα βράδυ κάθε μήνα το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα μεταμορφώνεται σε στούντιο αρχής γενομένης από την Τετάρτη 19 Μαρτίου.

Σε πείσμα της κρίσης και της χειμωνιάτικης κατήφειας, η ελληνική μουσική σκηνή έχει φουσκοδεντριές. Το αποδεικνύουν τα κλιπάκια νέων καλλιτεχνών στο YouTube που, παρά τις εμφανείς ελλείψεις σε επίπεδο παραγωγής, γίνονται viral. To επιβεβαιώνουν τα live που γίνονται καθημερινά σε μπαρ και μουσικές σκηνές. Ακόμα και η επαρχία μοιάζει να έχει ξυπνήσει από τη νάρκη της μακαριότητας.

Το μόνο που απομένει είναι η νέα αυτή σκηνή να βρει κανάλι επικοινωνίας με τους πολλούς, αυτούς που δεν ξημεροβραδιάζονται στο ίντερνετ και που δεν έχουν κολλητό μπασίστα / ηχολήπτη /παραγωγό, ο οποίος θα τους βάλει στα κόλπα. Θα μου πείτε αυτός είναι κατά παράδοση ο ρόλος του ραδιοφώνου. Αμ δε! Από τότε που τον ρόλο του παραγωγού ανέλαβαν οι play lists και οι χορηγοί έσφιξαν τη θηλιά γύρω απ’ το σβέρκο των ολίγων που απέμειναν, πρέπει πρώτα να αποδείξει ο καλλιτέχνης ποιοι τον ακούν –φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, αγοραστική δύναμη- και μετά να βρει μια θέση στα ερτζιανά.

Την κατάσταση έρχεται να διορθώσει, όσο αυτό είναι δυνατό, ένας νέος θεσμός: Οι Νύχτες Ραδιοφώνου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με τον σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο». Με αφετηρία την Τετάρτη 19 Μαρτίου, ένα βράδυ κάθε μήνα καταξιωμένοι καλλιτέχνες και παραγωγοί του σταθμού θα παρουσιάζουν νέους μουσικούς υπό τύπον ραδιοφωνικής εκπομπής. Την επιμέλεια του πράγματος έχει ο έμπειρος Μάκης Μηλάτος και τα highlights των συναντήσεων θα αποτυπωθούν σε βινύλιο, η έκδοση του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα των παραστάσεων.

Τις Νύχτες Ραδιοφώνου θα μεταδίδει ζωντανά ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο.

Λήδα Πιμπλή
Info

19 Μαρτίου 2014
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210-3418550
Ώρα: 21:00. Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα για τις Νύχτες Ραδιοφώνου τις επόμενες ημέρες στο http://www.mcf.gr/.