Μια νέα τηλεοπτική σειρά καταφτάνει στο Netflix που περιμένουν πώς και πώς οι λάτρεις του μεταφυσικού τρόμου πάνω από μια δεκαετία.

«Μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, τρία αδέρφια μετακομίζουν σε ένα σπίτι με μυστηριώδη κλειδιά», προλογίζει το κανάλι τη σειρά «Locke & Key», που είναι βασισμένη στη σειρά κόμικ των Τζο Χιλ και Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ.

Τα τρία αδέλφια Locke, ο Tyler (Κόνορ Τζέσαπ), η Kinsey (Εμίλια Τζόουνς) και ο Bode (Τζάκσον Ρόμπερτ-Σκοτ), μετακομίζουν στο οικογενειακό πατρικό με τη μητέρα τους Nina (Ντάρμπι Στάντσφιλντ), μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα τους.

Το πολυβραβευμένο κόμικ των Χιλ και Ροντρίγκεζ της IDW πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 και ήδη από τότε ήθελαν να το κάνουν σειρά. Το Fox έφτιαξε πιλότο εκείνη τη χρονιά, τα σχέδια όμως δεν ευοδώθηκαν. Τη σκυτάλη πήρε το Hulu μια δεκαετία σχεδόν αργότερα, αλλά και πάλι δεν βγήκε στη μικρή οθόνη.

Και έπρεπε τελικά να έρθει το Netflix με τη γνώριμη αποφασιστικότητά του να το κάνει πραγματικότητα, ρίχνοντας πλέον και το επίσημο trailer στην κυκλοφορία.

Ένα σπίτι γεμάτο μυστικά περάσματα, απόκοσμες φωνές και στοιχειωμένους πίνακες σε μια παραδοσιακή σειρά γοτθικού τρόμου, από αυτές που έφτιαχνε κάποτε το Χόλιγουντ μανιωδώς.

Ο πρώτος κύκλος θα έχει 10 επεισόδια και οι παρατηρητικοί θα τον λατρέψουν, καθώς είναι γεμάτος από οπτικά μυστικά που ξεκλειδώνουν την ιστορία. Ο Τζο Χιλ είναι εξάλλου γιος του «Βασιλιά του τρόμου» Στίβεν Κινγκ και ξέρει από τα γεννοφάσκια του πώς να γεννά ανατριχίλες…