Διήμερο με χρώματα και ρυθμούς της Άπω Ανατολής θα απολαύσει το αθηναϊκό κοινό που θα επισκεφθεί το θέατρο Badminton, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013.

Οι τυμπανιστές Yamato ή αλλιώς οι «Σαμουράι των Κρουστών» θα επισκεφθούν τη χώρα μας προκειμένου να συστήσουν στους Ελληνες την αρχαία ιαπωνική τέχνη των κρουστών.

Πρόκειται για τους σπουδαιότερους μουσικούς taiko (Τάικο/τύμπανο) της Ιαπωνίας, οι οποίοι γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την ίδρυσή τους και θα παρουσιάσουν στην Αθήνα ένα μουσικό υπερθέαμα με τον τίτλο «Rojyoh (Ρότζο): The beat on road», που είναι μια ανθολογία με τα σημαντικότερα νούμερα της 20χρονης πορείας τους.

Η ομάδα χρησιμοποιεί επί σκηνής δεκάδες παραδοσιακά ιαπωνικά τύμπανα, από τα μικρά uchiwa-daiko που κρατιούνται στο χέρι ως το τεράστιο odaiko, φτιαγμένο από κορμό δέντρου 400 ετών, με διάμετρο πάνω από ένα μέτρο! Τον ήχο των taiko συνοδεύουν πνευστά και έγχορδα ιαπωνικά όργανα, όπως τα shinobue και shamise. Θεατρικά νούμερα, χιουμοριστικές πινελιές και εκφραστικά σόλο δημιουργούν μια καλειδοσκοπική ατμόσφαιρα που ξεσηκώνει το κοινό με το δυναμισμό της.

Η ομάδα ιαπωνικών κρουστών Yamato ιδρύθηκε το 1993 στην πόλη Nara, άλλοτε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που θεωρείται το λίκνο της ιαπωνικής κουλτούρας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μία μόνο παράσταση σ’ ένα τοπικό φεστιβάλ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Από τότε, και για είκοσι χρόνια, οι τυμπανιστές Yamato έχουν δώσει πάνω από 2600 παραστάσεις σε περισσότερες από πενήντα χώρες, έχοντας εμφανιστεί συνολικά μπροστά σε πέντε εκατομμύρια θεατές.

Ωρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Ε ΖΩΝΗ: 12 ευρώ, φοιτητικό: 9 ευρώ, ανέργων: 7 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 28 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 38 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 48 ευρώ