Οι ταράτσες της πόλης καθιερώνονται σε αγαπημένα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του καλοκαιριού και των εξόδων κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ακολουθούν τρεις από αυτές που ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού για το κάτι διαφορετικό που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Στο πιο προνομιακό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, το λόφο του Λυκαβηττού, το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού σάς προσφέρει την ευκαιρία να βρεθείτε μακριά από το θόρυβο της πόλης και να απολαύσετε την ελληνική γαστρονομία στο μεγαλείο της, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εκπληκτική και άπλετη πανοραμική θέα –από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά και τα νερά του Σαρωνικού– που απλώνεται μπροστά σας.

Η μεσογειακή γαστρονομική παράδοση –με μια δόση μοντερνισμού– βασισμένη σε πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές έχει την τιμητική της, με μυρωδιές και γεύσεις προσαρμοσμένες στο κλίμα και το επίπεδο της ομορφότερης «βεράντας» της Αθήνας να σάς καλούν για μια μοναδική, γαστριμαργική εμπειρία.

V1935

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην καρδιά της Αθήνας, η ταράτσα των πολυτελών διαμερισμάτων V1935, που δημιουργήθηκαν σε ένα κτίριο του μεσοπολέμου λίγα μόλις βήματα από την Πλατεία Συντάγματος (Βουλής 29), αποτελεί ένα από τα πιο vintage σημεία στην πόλη.

Το roof garden συναντάται στον έκτο όροφο του κτιρίου, ενώ ξεχωρίζει και για την πανοραμική του θέα. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά γαστρονομικά μονοπάτια, ενώ υπάρχει και μπαρ που σερβίρει σπιτικά cocktails παρασκευασμένα με φαντασία και πολύ μεράκι. Στα συν ο προτζέκτορας όπου προβάλλονται ασπρόμαυρες ταινίες.

Andaman

Από τους πιο επάξιους και φημισμένους εκπροσώπους της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην Αθήνα, το Andaman στα Πετράλωνα (Αλόπης 6), θα σας μεταφέρει σίγουρα στην εξωτική Ταϊλάνδη, τόσο με τις γευστικές προτάσεις του όσο και με την ιδιαίτερη και προσεγμένη διακόσμησή του.

Στο χώρο λειτουργεί και bar, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε εκκεντρικά cocktails με χειροποίητα υλικά, συνοδεία ethnic μουσικών ακουσμάτων. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, εξωτική ταράτσα του.