Παραδοσιακές ταβέρνες, παρεΐστικα μεζεδοπωλεία, γραφικές μπακαλοταβέρνες αλλά και κλασικές ψαροταβέρνες σερβίρουν τίμια πιάτα με έμφαση στην ποιότητα, αποδεικνύοντας και με το παραπάνω γιατί το κλασικό θα παραμένει πάντα διαχρονικό. Η γευστική σκηνή του Πειραιά, πιο ελκυστική από ποτέ, συνεχίζει να διατηρεί την απλότητά της, μέσα από στέκια που εμμένουν στην παράδοση και την ελληνική κουζίνα. Ακολουθούν εννιά κλασικές στάσεις για μερακλίδικους μεζέδες, για όλους εκείνους τους τύπους, που ξέρουν να αναγνωρίζουν την αξία της απλότητας.
Ζωοδόχος Πηγή
Το Ειδικόν
Μπούσουλας
Χαρτί και Καλαμάρι
Στη γειτονιά του Περάματος (Λεωφ. Ειρήνης 33) θα σας κάνει να το συμπεριλάβετε στις αγαπημένες σας στάσεις. Ποικίλες γευστικές προτάσεις με κρέας και θαλασσινά από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, όλες παρασκευασμένες με περισσό μεράκι, φιλική εξυπηρέτηση και ανεπιτήδευτο περιβάλλον σε ένα στέκι που αξίζει να επισκεφτείτε ξανά και ξανά. Στο τέλος κέρασμα σπιτικό γλυκάκι της μαμάς. Από 15 ευρώ/ άτομο
H Ατραξιόν
Καπηλειό Ο Ζάχος
Ο Γλάρος
Κάπου μεταξύ των μηχανουργείων και των ξυλουργείων στο Πέραμα (Λεωφ. Δημοκρατίας 108, Γερμανική Σκάλα), θα ανακαλύψετε τον Γλάρο, το παραδοσιακό ταβερνάκι που στεγάζεται σε ένα οίκημα που θυμίζει πολύ σπίτι, χωρίς την χαρακτηριστική ταμπέλα που θα σας διευκολύνει να το διακρίνετε. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και οικείο περιβάλλον, σε έναν χώρο που προσφέρει θέα στα ναυπηγεία (από την πίσω βεράντα). Καλή σχέση ποιότητας τιμής και πιάτα σπιτίσια, σχεδόν μαμαδίστικα. Από 15 ευρώ/ άτομο
Ταξιδεύοντας
Λαγουδέρα