Τα τελευταία χρόνια, τα ζόμπι έχουν κάνει την εμφάνισή τους παντού. Από το βιβλίο «World War Z» μέχρι το «DayZ mod» για το παιχνίδι «ArmA», δεκάδες βιβλία, ταινίες, σειρές και παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει με θέμα τα ζόμπι, με αποτέλεσμα το είδος να έχει πια αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, σε μια άνθηση που είχε να γνωρίσει από την εποχή του George Romero.

Αυτό φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί (με την καλή έννοια, ελπίζουμε) η Hammerpoint Interactive, η οποία ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία ενός MMO τρόμου και επιβίωσης.

Το «War Z», όπως θα ονομάζεται (ουδεμία σχέση έχει με τη νουβέλα του Max Brooks) θα τοποθετεί τους παίκτες σε ένα κόσμο όπου ένας ιός έχει αποδεκατίσει την ανθρωπότητα, αφήνοντας πίσω μόνο ερείπια και ζόμπι.

Σκοπός τους είναι να επιβιώσουν, μόνοι ή δημιουργώντας συμμαχίες, σε δυο επίπεδα δυσκολίας, normal και hardcore.

Θα περιέχει τόσο PVE (παίκτες εναντίον περιβάλλοντος, ζώα, ζόμπι κ.λπ.) και PVP (παίκτες εναντίον παικτών) μάχες ενώ θα προσφέρει αρκετά στοιχεία Role Playing και μεγάλη γκάμα χαρακτήρων και ικανοτήτων. Το πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως θα υποστηρίζει και private servers, οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 250 παίκτες.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2012 με τιμή στα 25 ευρώ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού και να δηλώσετε συμμετοχή στην closed beta, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει προς το τέλος του καλοκαιριού.

Προς το παρόν απολαύστε τις πρώτες εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την Hammerpoint, οι οποίες αν πρόκειται για in-game υλικό απλά δίνουν μια ιδέα για το πόσο θεαματικά γραφικά θα έχει το παιχνίδι.