Αν σήμερα καραδοκεί από τηλεοράσεως η «Κα Κούλα και συνεργάτες, με αποτελεσματική ενόραση» ή ο «Αμπτούμ, μέντιουμ από Λιβύη, ειδικό σε θέματα σχέσεων», τότε, τη μακρινή εποχή όταν ο Γκαετάνο Ντονιτσέτι επένδυε τους έρωτες των ανθρώπων, απελπισμένους ή μη, με τις μαγικές συγχορδίες του, τη… βρωμοδουλειά την έκανε ο δόκτορας (που λέει ο λόγος) Ντουλκαμάρα.

Ο οποίος γύριζε στα χωριά με την καντίνα του και πωλούσε μεταξύ άλλων το απόλυτο ερωτικό ελιξίριο: το έπινες και γινόσουν ακαταμάχητος. Το ήπιε λοιπόν και ο αγαθός Νεμορίνο για να κερδίσει τον έρωτα της «είμαι γεννημένη για τα μεγάλα σαλόνια» Αντίνα, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Το φινάλε της ιστορίας τους -ευτυχές ή μουλιασμένο στα δάκρια;- στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου το «Ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη.

Στο ρόλο του Νεμορίνο, οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν εναλλάξ μια από τις διασημότερες άριες στην ιστορία του μελοδράματος, την «Una furtiva lagrima».

Αντίνα θα είναι η Έλενα Κελεσίδη και η Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνοι με διεθνή καριέρα και οι δύο), Ντουλκαμάρα ο Δημήτρης Κασιούμης και ο Τάσης Αποστόλου και Μπελκόρε ο Διονύσης Σούρμπης και ο Κύρος Πατσαλίδης. Παραστάσεις θα δοθούν και στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 80 ευρώ (ναι, τόσο ακριβά…) και φτάνουν τα 20. Οι φοιτητές, πιο τυχεροί, μπορούν να απολαύσουν τις μελωδίες του μπελκάντο και τις γκάφες του Νεμορίνο (που όλοι κρύβουμε μέσα μας) με 15 ευρώ.

Πηγή: tospirto.net