Συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί σε 24 ώρες γράφουν, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν πρωτότυπα θεατρικά έργα σε μια ενιαία παράσταση 90 λεπτών.

Το γνωστό από το Broadway της Νέας Υόρκης «The 24 Hour Plays Athens» παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σήμερα και την Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και θα αποδείξει ότι όλα μπορούν να γίνουν μέσα σε 24 ώρες, αρκεί να το τολμήσεις.

Σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι, συνδιαλέγονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία θεατρική πρόκληση, ένα θεατρικό παιχνίδι έμπνευσης. Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να ξεχάσει όσα ήξερε για το ανέβασμα μιας παράστασης: μήνες για συλλογή υλικού και συγγραφή έργου, σκηνοθετικές σημειώσεις και πρόβες από 50 έως 90 ημέρες.

Στο «24 hour plays» οι συγγραφείς πρέπει να γράψουν και οι υπόλοιποι συντελεστές να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο, έστω και μονόπρακτο των 15-20 λεπτών, μέσα σε 24 ώρες.

Η διαδικασία ξεκινάει από το βράδυ της προηγούμενης μέρας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Απριλίου και τη Δευτέρα 9 Απριλίου, 21:00 – 22:00 θα γίνει στο θέατρο η συνάντηση όλων των συντελεστών, που θα λάβουν μέρος.

Κάθε ηθοποιός θα φέρει ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι μαζί του, οι συγγραφείς θα εμπνευστούν και θα επιλέξουν τους ηθοποιούς, για τους οποίους θα γράψουν το θεατρικό έργο τους. Από εδώ και πέρα οι χρόνοι είναι καταιγιστικοί…

Η παράδοση των κειμένων πρέπει να γίνει μέχρι τις 6 το πρωί. Οι σκηνοθέτες διαβάζουν κι επιλέγουν τα κείμενα. Οι 6 ομάδες έχουν ήδη δημιουργηθεί κι έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 9 ώρες για να μάθουν το έργο, να το στήσουν, και να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, γιατί το βράδυ οι πόρτες ανοίγουν για το κοινό και παράσταση αρχίζει στις 21.00!

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι:
Συγγραφείς: Θοδωρής Αθερίδης, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γιάννης Καλαβριανός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Χρύσα Σπηλιώτη, Μισέλ Φάις, Ανδρέας Φλουράκης, Θανάσης Χειμωνάς κ.α.
Σκηνοθέτες: Μπουγιάρ Αλιμάνι, Κώστας Γάκης, Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Νικαίτη Κοντούρη, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Μόσχος, Κατερίνα Μπερδέκα, Ένκε Φεζολάρι κ.α.
Ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Ελένη Βεργέτη, Βίκυ Βολιώτη, Τζένη Θεωνά, Μarlene Kaminsky, Φαίδων Καστρής, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου, Αλέκος Συσσοβίτης, Βασιλική Τρουφάκου κ.α.

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα.
Τηλ. 2103636144