Η μάντρα του Αττίκ αποτέλεσε βήμα για πολυάριθμα νέα ταλέντα από το χώρο του τραγουδιού, του χορού, της στιχουργικής και της απαγγελίας.
Ο Αττίκ εκτός των άλλων υπήρξε και ένας μεγάλος κυνηγός ταλέντων. Οι διαγωνισμοί του είχαν ξεχωριστό ρόλο και καθόριζαν τη διάρθρωση και την επιτυχία των προγραμμάτων του.
Το Θέατρο Badminton και η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» τιμώντας την περίφημη Μάντρα προκηρύσσουν, αρχικά, διαγωνισμό τραγουδιού, ποίησης και ειδικών ταλέντων.
Όσοι περάσουν από τις ακροάσεις του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε μία από τις παραστάσεις μας, να κριθούν από το κοινό της παράστασης και να συμμετέχουν σε αυτήν!
Μοναδικός όρος συμμετοχής η αγορά ενός εισιτηρίου σε μία από τις παραστάσεις, που ξεκινούν από 22 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στο 211-1010000 στην Κα Χριστίνα Ευσταθίου, Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 με 18.00.
Στη σκηνή ένας 26μελής θίασος από ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές …αναζητά τον Αττίκ και την εποχή του μεσοπολέμου, μέσα από μνήμες και αισθήσεις, κείμενα και γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία μας.
Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής.
Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της παράστασης υπογράφει η Σοφία Σπυράτου. Ο Γιάννης Ξανθούλης έχει γράψει τους νέους στίχους και χιουμοριστικά στιχουργικά ιντερμέδια. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση της ζωντανής ορχήστρας έχει αναλάβει ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ η Λίλη Πεζανού επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια και ο Γιώργος Τέλλος τους φωτισμούς.
Στον 26μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι: Σία Κοσκινά, Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη
Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου.
Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης και Νικόλαος Χανιωτάκης