Αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες μένουν ανοιχτές την Κυριακή του Πάσχα και τιμούν την παράδοση ψήνοντας τον οβελία για όσους δεν κατάφεραν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Οι σούβλες παίρνουν φωτιά από νωρίς το πρωί και τα τραπέζια γεμίζουν με σουβλιστό αρνάκι ή κατσικάκι με τραγανή πετσούλα, μοσχοβολιστό κοκορέτσι και ό,τι άλλο αρμόζει στην ημέρα. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε εννέα κλασικά ταβερνάκια στην Αθήνα και στα πέριξ για να απολαύσετε τον πασχαλινό οβελία όπως του αρμόζει.
Το Καλωσόρισμα του Αντώνη
Η Πελοπόννησος
Ροζαλία
Tsiknopolis
Μαγγίνας
Ο Χριστόφορος
Στέκι για μερακλήδες κρεατοφάγους και μία από τις παλαιότερες ταβέρνες στην «πιάτσα» των Καλυβίων, ο Χριστόφορος αποτελεί μια ωραία ιδέα για κοντινή εξόρμηση την ημέρα του Πάσχα. Αρνί σουβλιστό, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παϊδάκια και μπριζόλες-όλα σε χορταστικές μερίδες- θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι. Πληροφορίες Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Αττικής, τηλ. 22990 48266, http://oxristoforos.gr
Μουρούζης
Ο Κάκιας
Στη Χασιά, στους πρόποδες της Πάρνηθας, η παραδοσιακή ταβέρνα Κάκιας προσφέρει από το 1970 μια αυθεντική εμπειρία για φανατικούς κρεατοφάγους. Θα ψήνουν κι εδώ τα αρνιά και τα κοκορέτσια τους, και θα τα σερβίρουν με κάθε λογής μεζέδες και ορεκτικά. Με την ευκαιρία δοκιμάστε και τα ζουμερά παϊδάκια και τα γαρδουμπάκια τους. Πληροφορίες Λεωφ. Φυλής 100 Φυλή-Χασιά, τηλ. 210 2411734, http://tavernakakias.gr/
Παράγκα