Η «Αντριάνα» πρωτοπαρουσιάστηκε στη Στοά το 2013 σαν ένα μέρος της τριλογίας «Με όλο μου το είναι» κερδίζοντας την αποδοχή κριτικών και κοινού.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Ένας μονόλογος που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θ. Παπαγεωργίου και ερμήνευσε με άνεση και φυσικότητα η Εύα Καμινάρη. Μετά από χρόνια η ερμηνεύτρια συνεχίζει επί σκηνής να σιδερώνει ακούραστη τραπεζομάντιλα εστιατορίων, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Με το ένα χέρι το σίδερο και με το άλλο την  ασύρματη τηλεφωνική συσκευή στερεωμένη στον ώμο της, προσπαθεί να βοηθήσει και να βελτιώσει τη ζωή της αδελφής της. Η Θεανώ, παντρεμένη  με τον Γιώργο και μάνα δυο παιδιών, το παίζει σε πολλά ταμπλό και εκμεταλλεύεται την αγάπη των δικών της ανθρώπων.

Η Αντριάνα αν και προδόθηκε από την αδελφή της και αισθάνεται πως την βγάζει τρελή κρύβοντάς της την αλήθεια και λέγοντάς της διάφορα ψέματα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του ανδρόγυνου. Η ίδια αν και τα φέρνει δύσκολα τσοντάρει οικονομικά, συμπαραστέκεται στα ανίψια της και με δυο λόγια γίνεται αλοιφή, γιατί αγαπά  υπερβολικά την αδελφή της.

Το μόνο που ζητά, είναι ο ελάχιστος σεβασμός από την πλευρά της. Με νεύρα σπασμένα από την άχαρη ζωή της και την υπευθυνότητα του ανθρώπου που λυγίζει από την ευθύνη της λογικής, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε προσωπικές πικρίες και φριχτές απογοητεύσεις και στην αδυναμία της εξάρτησής της.

Η Αντριάνα που την έφαγε η κατανόηση, διαπραγματεύεται την κατάσταση με τον γαμπρό της και μοιράζεται αγωνίες, βάσανα και εφιαλτικές αναμνήσεις με την παιδική της φίλη. Δεκαπέντε τηλεφωνήματα σαν φωτογραφικά σπάνια στιγμιότυπα που τα χωρίζει χρονικά ένα κλικ, διαχωρίζουν και απομονώνουν συναισθήματα και αποφάσεις.

Η Εύα Καμινάρη μεταπηδά από τη λύπη στην ελπίδα, από το θυμό και τον εκνευρισμό, στη μικροχαρά της δίκαιης τιμωρίας, πιστεύοντας στην ωφελιμότητα του πόνου, που βοηθά στο να συνέλθει κάποιος από τα ατοπήματά του.

Συγκινητική στο ρόλο της μεγάλης αδελφής  λειτουργεί στα γνωστά πλαίσια της ελληνικής οικογένειας, που τουλάχιστον έως τώρα σύσσωμη συμπαραστέκεται στα δύσκολα προβλήματα της ζωής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-κείμενο: Θανάσης Παπαγεωργίου

Ερμηνεύει η Εύα Καμινάρη

Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου

Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο ώρα 21:15, Κυριακή ώρα 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 210 7702830, 210 7728145