Στο Ηρώδειο, το λαμπρό φως του φεγγαριού και η ιερότητα του χώρου, ενώθηκαν με τη μαγεία της μουσικής του Astor Piazzola.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Ένας σημαντικός συνθέτης και μια σπουδαία μορφή του αργεντίνικου tango, που έδωσε με τις διασκευές του νέα πνοή στο tango και έμπνευση σε πολλούς μουσικούς παγκοσμίως. Η χαρακτηριστική και αισθησιακή φωνή της Martha Moreleon, καθώς και η ικανή ορχήστρα Quinteto Tangarto, δημιούργησαν ένα κλίμα ρομαντικό.

Τραγούδια και ορχηστικά κομμάτια συναντήθηκαν με τις μουσικές μεγάλων αργεντίνων συνθετών που τόσο αγαπήσαμε, μεταφέροντάς μας νοερά στις γειτονιές του Buenos Aires. Ο ήχος ζεστός και αυθεντικός μας επικοινώνησε με το πάθος, τον ερωτισμό και την εκφραστική του δύναμη.

Η σκηνή του θεάτρου γέμισε με έντεχνες χορευτικές εικόνες από την ιστορία του Tango. Εννέα ζευγάρια χορευτών με guest star την υπέροχη Mora Godoy, μας σαγήνευσαν με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Στυλ και ύφος με θεατρικότητα, βήματα παραδοσιακά, αλλά και επαναστατημένα, αυτοσχεδιασμοί και φιγούρες απεριόριστες με στοιχεία κλασσικού χορού, κράτησαν ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Πρώιμο και nuevo tango σε μια πολύ όμορφη σκηνική παρουσία, «ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο» που συγκινεί με το κοίταγμα στα μάτια, την έκπληξη κάθε κίνησης, την ακατάπαυστη ένταση και την δεινότητα των σωμάτων.

Σε μια ατμόσφαιρα συναισθηματικά ηλεκτρισμένη από μια διάχυτη μελαγχολική εσωτερικότητα, η compania «Tango en Eros» με τις εκρηκτικές και δυναμικές χορογραφίες, τα πλούσια και κομψά κοστούμια, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν το Ηρώδειο

Πληροφορίες παράστασης

Συντελεστές
Πενταμελής Ορχήστρα: quinteto TANGartO
Με σολίστ τη Martha Moreleon
Compania Tango en Eros με Guest Star τη Mora Godoy
Σκηνοθετική επιμέλεια: Luis Alberto Mestre
Παραγωγή: Tango Acropolis Festival