Οι Coldplay έρχονται σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου, και την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία ενός μοναδικού υπερθεάματος, ακούγοντας τους Coldplay για πρώτη φορά από κοντά!

Στις 21:15 το βράδυ θα ανέβουν στη σκηνή. Από νωρίς, ωστόσο, αναμένεται να μαζευτεί αρκετός κόσμος έξω από το ΟΑΚΑ, ώστε όταν ανοίξουν οι πύλες να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν μέσα στο στάδιο.

Πρόσθετα δρομολόγια στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για να εξυπηρετήσουν όσους παρακολουθήσουν τη συναυλία. Στην Ελλάδα αναμένονται περισσότεροι από 40.000 θαυμαστές του συγκροτήματος, που θα ενωθούν με τους Έλληνες και 120.000 κόσμος θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δύο συναυλίες θα είναι γεμάτες καινοτομίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Ειδικές πίστες χορού, αλλά και ειδικά ποδήλατα που θα είναι τοποθετημένα δίπλα στη σκηνή θα επιτρέπουν στους ίδιους τους θαυμαστές να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Εντωμεταξύ, οι Coldplay έδωσαν στη δημοσιότητα το teaser του νέου τους single, First Time.

Η ιστορία των Coldplay

Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή και πιανίστα, Chris Martin, τον κιθαρίστα, Jonny Buckland, τον μπασίστα, Guy Berryman, και τον ντράμερ, Will Champion. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο University College του Λονδίνου, ο Chris Martin και ο Jonny Buckland δημιούργησαν ένα συγκρότημα με την ονομασία «Pectoralz», στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Guy και ο Will. Το 1998 άλλαξαν το όνομά τους σε «Starfish» και ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Safety». Το EP (δίσκος μεγαλύτερος από single και μικρότερος από ένα πλήρες άλμπουμ) τους τράβηξε την προσοχή των δισκογραφικών εταιρειών και έναν χρόνο μετά το 1999 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Parlophone Records.

Το ντεμπούτο

Το πρώτο single του συγκροτήματος, «Shiver», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2000. Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, «Parachutes», κυκλοφόρησε αργότερα την ίδια χρονιά και γρήγορα έγινε τεράστια επιτυχία. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο ένα των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο και πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η επιτυχία του άλμπουμ οφειλόταν σε διάσημες (πλέον) επιτυχίες όπως τα:“Yellow”, Trouble” και “Don’t Panic” με κάθε τραγούδι να αναδεικνύει τον μελωδικό ήχο και τους συναισθηματικούς στίχους του συγκροτήματος.

Η πορεία προς την κορυφή

Το δεύτερο άλμπουμ των Coldplay, «A Rush of Blood to the Head», που κυκλοφόρησε το 2002, εδραίωσε τη θέση του συγκροτήματος ως παγκόσμιο φαινόμενο. Κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Grammy για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής, περιείχε επιτυχίες όπως το “Clocks” και το “The Scientist”.

Την επόμενη δεκαετία, οι Coldplay κυκλοφόρησαν πληθώρα επιτυχημένων άλμπουμ και singles, όπως το “Viva la Vida” το 2008, το “Mylo Xyloto” το 2011 και το “Everyday Life” το 2019. Κατάφεραν να εξελιχθούν μουσικά με την πάροδο των χρόνων, αφού κάθε άλμπουμ παρουσίαζε διαφορετικό ήχο και στυλ, αλλά δεν έχασαν ποτέ τον χαρακτηριστικό μελωδικό ήχο τους.

Οι Coldplay είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να συνδέονται συναισθηματικά με το κοινό τους κυρίως εξαιτίας των στίχων. Πολλά από τα τραγούδια τους πραγματεύονται θέματα ευαίσθητα, όπως η αγάπη, η απώλεια αλλά και η ελπίδα.