Οι εμφανίσεις του Tricky πάντα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο πριν όσο και μετά. Η πρώτη επί ελληνικού εδάφου, στο Ρόδον το 1996, ήτανε μόνο η αρχή. Η μυσταγωγία που δημιουργεί αυτό το Knowle West Boy – το όνομα αυτό αντιπροσωπεύει τόσο το τόπο γεννήσως του όσο και τον τίτλο δισκογραφικής του δουλειάς – είναι μοναδική. Ο ίδιος αν και ξεκίνησε την καριέρρα του από την ίδια κολλεκτίβα που γέννησε τους Massive Attack και τους Soul II Soul αποφάσισε να ακολουθήσει δρόμους πιο σκοτεινούς.

Η δισκογραφική του παρουσία, εξάλλου, έχει καθαρά το άρωμα των δρόμων του Bristol και διακατέχεται από ένα «σκότος που εμψυχώνει, μία χαρμοσύνη μελαγχολία». Η τελευταία του δουλειά με τίτλο Μixed Race εξερευνά για άλλη μία φορά τον υπόκοσμο. Στο βίντεοκλίπ του πρώτου single o Tricky πρωταγινιστή ως μποξέρ τον οποίο απειλούν για να ρίξει τον αγώνα. Αλλά όπως και στην ζωή του, ο Tricky παραμένει μαχητής.

Στις 21,22 και 23 του Γενάρη λοιπόν θα βυθιστούμε στο σκοτεινό και ανήσυχο πνεύμα του Tricky και θα καταλάβουμε γιατί αυτός ο γεμάτος αντιθέσεις καλλιτέχνης είναι τόσο αγαπημένος στην Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων:

30 & 35€ Αθήνα, 25 & 30€ Θεσσαλονίκη και 20, 25 & 30€ στην Πάτρα.