Η BMW ετοιμάζεται για το show της Φρανκφούρτης, όπου θα παρουσιάσει πολλά καινούργια μοντέλα, ενώ θα δώσει έμφαση και στα ηλεκτρικά-υβριδικά οχήματα, όπως το i3.

Μεταξύ αυτών λοιπόν ανακοινώθηκε ότι θα κάνει πρεμιέρα και μια πρωτότυπη υβριδική έκδοση της X5. Η υβριδική plug-in BMW X5 eDrive επομένως θα εξοπλίζεται με ένα πρωτοποριακό μηχανικό σύνολο οικονομίας και κάποιες αισθητικές «πινελιές», που θα διαφοροποιούν το πρωτότυπο αυτό, από την κλασική έκδοση.

Αναλυτικότερα, η BMW X5 eDrive θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο διπλό turbo κινητήρα βενζίνης (χωρίς να έχει διευκρινιστεί η χωρητικότητα κι η ιπποδύναμή του), σε συνδυασμό με ένα ηλεκτροκίνητο μοτέρ, που θα παράγει 95 ίππους, από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, εγκατεστημένη στο χώρο αποσκευών.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η επαναφόρτιση της μπαταρίας θα μπορεί να γίνει είτε από μια οικιακή πρίζα, ή από το δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Το εν λόγω υβριδικό πρωτότυπο SUV θα διαθέτει μια αυτονομία κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια περίπου 30 χλμ., ενώ κατά την ηλεκτρική κίνηση θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 120 χλμ./ώρα.

Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι ότι σε αυτήν την υβριδική έκδοση, η X5 περιορίζει την κατανάλωσή της στα 3,8 λτ./100 χλμ. κατά μέσο όρο, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από 90 γρ./χλμ. Ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να πιάσει τα 100 από στάση σε λιγότερο από 7 δλ.

Παράλληλα, ανάλογα τις επιθυμίες του υποψήφιου οδηγού θα υπάρχει ένα τριπολικό σύστημα λειτουργίας του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού, η υβριδική κίνηση, η εξ ολοκλήρου ηλεκτρική και η βενζινοκίνητη με εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας (όπου θα διατηρείται σταθερό το επίπεδο φόρτισής της).

Τέλος, στο σχεδιαστικό επίπεδο, η πρωτότυπη BMW X5 eDrive θα διαθέτει νέες ράγες οροφής και καινούργιες πιο ντιζαϊνάτες 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Πηγή: autotriti.gr