Η Speedkore Performance είναι ένας οίκος βελτιώσεων από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ που θεωρεί χρέος ιερό να παίρνει τα αμερικανικά muscle cars και να τα κάνει… ανίερα.

Αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο το Dodge Charger Pursuit του 2019, του οποίου άλλαξε τα φώτα και παρουσίασε προσφάτως στη SEMA, κλέβοντας αβίαστα όλα τα βλέμματα.

Η Speedkore μεταμόσχευσε στο σεντάν τον καταραμένο V8 των 6,2 λίτρων του Challenger SRT Demon, πετώντας το supercharger του κινητήρα για χάρη διπλών τούρμπο! Φτάνοντάς τον έτσι στο αστρονομικό νούμερο των 1.535 αλόγων.

Και μπήκε βέβαια μετά σε μεγάλο κόπο για να κρατήσει το κτήνος εντός δρόμου, αλλά και να διασφαλίσει πως η μηχανή δεν θα εκτοξευτεί στο Διάστημα.

Στον άθλο είχε και τη συνεργασία της ίδιας της Dodge, που παρείχε ένα Charger Hellcat Widebody, το οποίο σκαναρίστηκε τρισδιάστατα ώστε να φτιαχτούν νέα μοντέλα για το widebody kit που φορά το Charger. Εννοείται πως όλη η λεπτοδουλειά έγινε με ανθρακόνημα.

Το Speedkore Charger δεν ήταν το πιο προωθημένο τεχνολογικά έκθεμα στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της SEMA, ήταν όμως το πιο άγριο και κακό!

Η SpeedKore Performance Group πέτυχε έναν μικρό κατασκευαστικό άθλο με το τετρακίνητο σεντάν που αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη και από το Koenigsegg Agera RS, μία μόνο από τις εξωφρενικές δημιουργίες της…