Η Nissan επιβεβαίωσε ότι το Terrano ήδη κατασκευάζεται στην Ινδία (ως κίνηση low budget) κι από εκεί θα αρχίσει η πώλησή του λίγο αργότερα φέτος, ενώ πιο μετά θα φτάσει και στην Ευρώπη.

Μετά τις πρώτες πληροφορίες για την «αναβίωση» του Terrano, βασισμένου στο Dacia Duster, ήρθε κι η ενημέρωση της Nissan ότι το νέο crossover θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του αργότερα μέσα στο χρόνο από την τοπική αγορά της Ινδίας, όπου και θα κατασκευάζεται (στο Chennai της Ινδίας) μαζί με το νέο GO της Datsun.

Αλλωστε, κι η ψηφιακή απεικόνιση αποκαλύπτει ότι το νέο SUV είναι πολύ κοντά στα «χνάρια» του Dacia Duster, στο οποίο θα βασιστεί -σε μια προσπάθεια της Nissan να δημιουργήσει ένα crossover χαμηλού κόστους κι ανταγωνιστικής τιμής- αλλά ταυτόχρονα υιοθετεί πιο έντονα επιθετικές γραμμές και χαρακτηριστικά «φουσκωμένα» φτερά, διαφοροποιώντας το τουλάχιστον, οπτικά.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, το νέο Terrano θα δανειστεί επίσης την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη από το Duster. Τώρα, ως προς τα μηχανικά σύνολα, αναμένουμε τους 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του ομίλου, που θα συνδυάζονται με αυτόματα ή χειροκίνητα κιβώτια και μετάδοση της κίνησης, είτε στους μπροστινούς μόνο τροχούς (2κίνητες εκδόσεις), είτε και στους τέσσερις (4κίνητες). Τέλος, το Terrano αναμένεται να φτάσει αργότερα και στην Ευρώπη, όπως και το Duster.

Πηγή: autotriti.gr