Στην παραδοχή ότι το επώνυμό του αποτελεί ένα σημαντικό ατού για εκείνον, προχώρησε μέσω συνέντευξής του ο Μικ Σουμάχερ, γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι στα πρώτα του βήματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν το χρησιμοποίησε ως… σκαλοπάτι.

Το σπλάχνο του Μίκαελ Σουμάχερ, που θεωρείται -και όχι άδικα- ως ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανέφερε αρχικά ότι «στα πρώτα μου βήματα στους αγώνες, στις μικρότερες κατηγορίες, χρησιμοποιούσα το όνομα της μητέρας μου, ή απλά το “Τζούνιορ”. Αυτό έκανε μικρότερη την πίεση σε εμένα και μου έδωσε… χώρο να μεγαλώσω και να βελτιωθώ».

Ωστόσο, όταν άρχισε να συμμετέχει στους αγώνες Formula (αυτήν τη στιγμή συμμετέχει στην F2), «ήταν η κατάλληλη στιγμή να βάλω το επώνυμό μου στο μονοθέσιο. Αυτό σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα».

Όσον αφορά την επιρροή που είχε ο Μίκαελ στον Μικ, ο οδηγός των Ακαδημιών της Ferrari, σημείωσε: «Μου έδωσε αρκετές συμβουλές και μου αποκάλυψε κάποια από τα… κόλπα. Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό που έκανε, ήταν να με αφήσει να κάνω λάθη και να μαθαίνω από αυτά».