Η αγωνία έλαβε τέλος με την αγωνιστική έκδοση του Mini να είναι πλέον γεγονός! Οι φήμες που οργίαζαν το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την εξέλιξη και κατασκευή του Mini WRC επαληθεύτηκαν από τα επίσημα στόματα τόσο των ανθρώπων της Mini όσο και της Prodrive, η οποία θα βοηθήσει στο όλο εγχείρημα. Όπως είναι προφανές και από το βίντεο, το αγωνιστικό Mini βασίζεται στο νεότερο μέλος της οικογένειας που δεν είναι άλλο από το Countryman.

Από πλευράς μηχανικού συνόλου θα χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 λίτρων που θα συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac, ενώ το Mini WRC θα μπορεί να συμμετάσχει και σε άλλα πρωταθλήματα αφού είναι φυσικά σχεδιασμένο ώστε να τηρεί τις σχετικές προδιαγραφές για την κατηγορία Super2000 της FIA. Μάλιστα, εκτός από την επίσημη συμμετοχή της Mini, η Prodrive θα προχωρήσει και στη διάθεση του αυτοκινήτου σε ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους εν λόγω αγώνες.

Η εξέλιξη του αγωνιστικού Mini ξεκίνησε από το 2009, όμως αυτό το διάστημα άρχισαν οι επίσημες δοκιμές σε ρεαλιστικές συνθήκες στην πίστα της Prodrive. To αυτοκίνητο θα αγωνιστεί σε μόλις 6 από τους 13 αγώνες του 2011, αλλά θα είναι έτοιμο για να λάβει μέρος σε όλη την αγωνιστική σεζόν του 2012, ενώ ο Βρετανός περσινός νικητής του IRC, Kris Meeke θα είναι ο ένας από τους δύο επίσημους οδηγούς. Όπως μάλιστα δήλωσε ο επικεφαλής της Mini, Dr. Wolfgang Armbrecht: «Το ενδιαφέρον των πελατών μας για την εμπλοκή της εταιρείας στο θεσμό του WRC είναι πολύ μεγάλο.

To πρωτάθλημα WRC αποτελεί την καλύτερη ‘πλατφόρμα’ επικοινωνίας για το Mini Countryman, στην οποία βασίζεται το νέο Mini WRC».

Πηγή: autotriti.gr