Το αυτοκίνητο μόλις παρουσιάστηκε σε μορφή concept ενώ τα επίσημα τεχνικά στοιχεία το θέλουν να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 116 ίππων.

Η λευκού χρώματος Skoda Octavia που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ονομάζεται Green E Line Concept και αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας. Το μοντέλο χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 26,5 kWh που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 116 ίππων και 270 Nm ροπής, ενώ βασίζεται στην έκδοση Combi της Skoda Octavia τελευταίας γενιάς, η οποία θεωρήθηκε η πιο ιδανική επιλογή από άποψης χώρων. Η έκδοση Green E Line Concept διαθέτει επίσης λευκό χρώμα, αεροδυναμικού σχεδιασμού ζάντες, και οροφή με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ για χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στη μέση και στο πίσω μέρος του πατώματος του μοντέλου (αυτονομία 140 χιλιόμετρα με πλήρες φόρτιση) με το συνολικό της βάρος να φτάνει τα 315 κιλά, ενώ οι επιδόσεις είναι τα 12 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 135 χ.α.ω. Εσωτερικά το περιβάλλον παραμένει γνώριμο από τις απλές εκδόσεις της Octavia, όμως στο κέντρο που πίνακα οργάνων υπάρχει η απαραίτητη ψηφιακή οθόνη που ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, την στιγμιαία παραγωγή ιπποδύναμης, τη φόρτιση της μπαταρίας, και την αυτονομία.

Την ίδια στιγμή στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη που ενημερώνει σχετικά με την κάθε λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος (παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από τα φρένα, διάθεση της στον ηλεκτροκινητήρα κ.λ.π.). τέλος, η πρώτη ομάδα δοκιμαστικών μοντέλων θα παρουσιαστεί μέσα στο 2011.


Πηγή: autotriti.gr