Ο Νορβηγός πιλότος Πίτερ Σόλμπεργκ ήταν χθες ο ταχύτερος σε μια μικτή αναγνωριστική διαδρομή στη Γαλλία, αλλά η πραγματική δράση ξεκινά σήμερα το πρωί στις 08:30, με την πρώτη από τις 20 ειδικές του ράλι Γαλλία.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Πίτερ Σόλμπεργκ έκανε το γρηγορότερο χρόνο στην αναγνωριστική διαδρομή του ολοκαίνουριου ράλι Γαλλίας, σε μια σύντομη ασφάλτινη διαδρομή γύρω από την περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί τα συνεργεία. Ο Νορβηγός έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1′ 53.4 δευτερόλεπτα με το ιδιωτικό του Citroen C4 WRC, κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό και με υψηλή υγρασία. Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, στους περίπου 11 βαθμούς Κελσίου.

Η διαδρομή δεν ήταν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική των συνθηκών που οι ανταγωνιστές θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες τρεις ημέρες, ενώ οι χρόνοι μετρήθηκαν με το χέρι, αφού ο εξειδικευμένος εξοπλισμός είχε ήδη μεταφερθεί στην πρώτη ειδική.

Αυτό οδήγησε σε αρκετές εκπλήξεις στους χρόνους που σημειώθηκαν, αλλά δεν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα αποτελέσματα. Το αστέρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, Ιβάν Μίλερ, ήταν ο τρίτος ταχύτερος οδηγός, οδηγώντας ένα παλιό Citroen Xsara WRC του Σόλμπεργκ, προδιαγραφών 2006.

«Ο νέος μου συμπαίκτης δεν είναι καθόλου κακός, είναι;» αστειεύτηκε ο Σόλμπεργκ. «Από τη δική μας άποψη όλα ήταν πολύ καλά, αλλά ο αγώνας είναι ένα διαφορετικό πράγμα. Ήρθαμε πολύ κοντά στη νίκη στον τελευταίο γύρο στην Ιαπωνία, οπότε θα πιέσουμε σκληρά».

Το δεύτερο ταχύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα ιδιωτικό Peugeot 307 WRC με οδηγό τον Ούγγρο Φρίγκιες Τουράν, ενώ το Ford Fiesta Super 2000 του Χένινγκ Σόλμπεργκ ήταν τέταρτο ταχύτερο πίσω από τον Μίλερ.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που στοχεύει στο έβδομο συνεχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημά, μέσα στο «σπίτι του», στην Αλσατία, το μόνο που κατάφερε ήταν η έκτη ταχύτερη επίδοση στον σημερινό αναγνωριστικό γύρο, με το εργοστασιακό του Citroen C4 WRC.

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε μεγάλη πίεση, αλλά υπάρχει λίγο μεγαλύτερη πίεση από ό,τι συνήθως», είπε ο Λεμπ. «Αλλά στο τέλος προτιμώ απλά να επικεντρωθεί στο ράλι. Αν ο καιρός είναι όπως σήμερα, μπορεί να υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα, και έτσι νομίζω ότι θα είναι δύσκολο».

Ο πρώην πρωταθλητής της F1 Κίμι Ράικονεν ήταν ένατος ταχύτερος, κάνοντας χρόνο μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πιο αργό από του Λεμπ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30, με τελετή έναρξης στο Στρασβούργο.

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

1 Σ. Λεμπ (ΓΑΛ) CITROEN TOTAL CITROEN C4 WRC 8:30 πμ

2 Σ. Οζιέ (ΓΑΛ) CITROEN JUNIOR CITROEN C4 WRC 8:32 πμ

3 Γ. Λάτβαλα (ΦΙΝ) BP FORD ABU DHABI FORD Focus RS WRC 09 8:34 πμ

4 Π. Σόλμπεργκ (ΝΟΡ) PETTER SOLBERG CITROEN C4 WRC 8:36 πμ

5 Ν. Σόρτνο (ΙΣΠ) CITROEN TOTAL CITROEN C4 WRC 8:38 πμ

6 Μ. Χιρβόνεν (ΦΙΝ) BP FORD ABU DHABI FORD Focus RS WRC 09 8:40 πμ

7 Μ. Γουίλσον (ΑΓΓ) STOBART M-SPORT FORD FORD Focus RS WRC 09 8:42 πμ

8 Φ. Βιγιάγκρα (ΑΡΓ) MUNCHI’S FORD FORD Focus RS WRC 09 8:44 πμ

9 Κ. Ραϊκόνεν (ΦΙΝ) CITROEN JUNIOR CITROEN C4 WRC 8:46 πμ

10 K. Αλ Κασίμι (ΗΑΕ) BP FORD ABU DHABI FORD Focus RS WRC 08 8:48 πμ

πηγή: gazzetta.gr