Δεύτερο σπίτι του χαρακτήρισε ο Φελίπε Μάσα το Μόντε Κάρλο, δεδομένου ότι μένει εκεί, ενόψει του έκτου γύρου της σεζόν (23-26/5) που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari αναφέρθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές τονίζοντας ότι στο Μονακό αυτές είναι πιο σημαντικές από κάθε άλλη πίστα, λόγω των περιορισμένων προσπεράσεων.

«Η θέση στο γκριντ στο γκραν πρι του Μονακό είναι πολύ πιο σημαντική από κάθε άλλη πίστα και ελπίζουμε να τα πάμε καλά στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Τη φετινή σεζόν έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο μας σε όλα τα επίπεδα και έχουμε δείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά ξεκάθαρα ακόμη πρέπει να συνεχίσουμε βελτιωνόμαστε, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πιλότος για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Μου αρέσει πολύ το Πριγκιπάτο και αυτό γιατί εκεί μένω και είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου. Τρέχεις συνέχεια στο όριο, πολύ κοντά στις μπαριέρες, χωρίς να έχεις περιθώριο λάθους. Ο στόχος μου είναι απλός, πάντα να βρισκόμαστε κοντά στο βάθρο. Όσον αφορά στα ελαστικά, πρέπει να πάρουμε τα μέγιστα από αυτά, βάση ων δεδομένων που έχουμε».

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari έχει πλασαριστεί δύο φορές σε καλύτερη θέση από ότι ο ομόσταβλός του, Φερνάντο Αλόνσο, στις φετινές κατατακτήριες, τερματίζοντας μία φορά στο βάθρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Μάσα, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση:

1. Αυστραλία: Εκκίνησε 4ος, τερμάτισε 4ος
2. Μαλαισία: Εκκίνησε 2ος, τερμάτισε 5ος
3. Κίνα: Εκκίνησε 5ος, τερμάτισε 6ος
4. Μπαχρέιν: Εκκίνησε 4ος, τερμάτισε 15ος
5. Ισπανία: Εκκίνησε 9ος, τερμάτισε 3ος

Πηγή: sport-fm.gr