Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα, η Great Wall Motors προσπαθεί διακαώς να πουλήσει στην Αμερική τόσο δικά της μοντέλα, όσο και οχήματα άλλων εταιρειών που κατασκευάζει στα εργοστάσιά της.

Η Great Motors Wall μέχρι στιγμής έχει πουλήσει ελάχιστα στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Από ό,τι φαίνεται οι Αμερικανοί δυσπιστούν για τα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα. Γι’ αυτό, μόνο έντεκα μοντέλα, τα BYD E6 EVs, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος, προωθούνται στις Ηνωμένες πολιτείες.

Η GWM έχει γίνει γνωστή για την παραγωγή κυρίως SUV, οχήματα τα οποία επιδιώκουν κυρίως να προωθήσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μιας και αυτά έχουν πέραση.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας Wang Fengyiang, είναι καλύτερο να κατασκευάζονται τα οχήματα στην Κίνα και να τα εξάγουν στην Αμερική, μιας και δεν υπάρχουν υψηλοί δασμοί. Βέβαια στο μέλλον δεν είναι απίθανο να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις κι εκεί.

Ο προσανατολισμός της εταιρείας στο αμερικανικό κοινό ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Ωστόσο θα πρέπει να αναλυθούν ορισμένα δεδομένα, ώστε να συμμορφωθούν τα στάνταρς της εταιρείας με τους νόμους και τα πρότυπα ασφάλειας που ισχύουν στην Αμερική. Αναγκαίο είναι βέβαια να εκτιμηθούν και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.

Μερικά από τα προϊόντα, που η εταιρεία θεωρεί πιθανά προς εξαγωγή είναι τα: C50 sedan, το SUV Haval (Brand name για την Κίνα) και το μικρότερο Haval (τύπου Smart).

Πηγή: autotriti.gr