Μετά τη συρρίκνωση κατά 56% των κερδών της το πρώτο τρίμηνο του 2013, η Daimler μειώνει τις προσδοκίες της για τα προσδοκώμενα κέρδη της εταιρείας.

Η ύφεση της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ασθενική προς το παρόν ανταπόκριση της Κίνας στα μοντέλα της Mercedes-Benz, μείωσε σημαντικά τα κέρδη της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του έτους. Από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σε 917 εκατομμύρια ευρώ για φέτος.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, οι αγορές δεν αναπτύχθηκαν, όπως αναμενόταν και δυστυχώς δεν προβλέπεται, κυρίως για την Ευρώπη, ανάκαμψη στις επιχειρήσεις για το τρέχον έτος. Πιθανότατα θα υπάρξει άλλο ένα μεταβατικό διάστημα μέχρις ότου σταθεροποιηθούν οι πωλήσεις και αρχίσουν να παρουσιάζουν ξανά αυξητική τάση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σ’ αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά, τόσο η νέα Mercedes CLA, όσο και η καινούργια Ε-Class, αφού μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο μικρό μοντέλο όπως η εγχώριοι premium ανταγωνιστές της. Σε κάθε περίπτωση στα πλάνα είναι να αυξήσει τις πωλήσεις στην Κίνα, όπως και να παρουσιάσει 13 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα 8 χρόνια.

Εν τέλει μια τέτοια προοπτική σηματοδοτεί για την εταιρεία, ότι δεν φοβάται να επενδύσει σε νέα προϊόντα, τη στιγμή που το παθητικό της είναι 1.6 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό και εργοστάσια κατά το πρώτο τρίμηνο.

Πηγή: autotriti.gr