Η Volvo αποκάλυψε επίσημα, μία μέρα πριν την έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, ένα από τα ισχυρότερα «χαρτιά» της, που είναι το S60 Polestar των 350 ίππων.

Μετά από ένα μικρό βίντεο-teaser που δημοσίευσε η σουηδική φίρμα πριν από μία εβδομάδα περίπου, προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του νέου «εκρηκτικού» της μοντέλου, το S60 Polestar.

To μεσαίο της Volvo εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα (Τ6), ο οποίος αποδίδει 350 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και έχει ροπή πάνω από 500 Nm.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ διαθέτει τετρακίνηση και launch control για ακόμα πιο γρήγορες εκκινήσεις από στάση.

Μετά από τις αναβαθμίσεις που δέχτηκε το S60 από την Polestar (επανασχεδιασμένο λογισμικό, νέο intercooler, μεγαλύτερη τουρμπίνα, καθώς και βελτιωμένο σύστημα εξαγωγής), αποτελεί το πιο γρήγορο μεσαίο μοντέλο της εταιρείας που επιταχύνει από στάση και φτάσει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 4,9 δλ.

Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η περιορισμένη παραγωγή του Volvo S60 Polestar θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αυστραλία και αναλόγως τη ζήτηση που θα προκύψει, η σουηδική εταιρεία θα το σκεφτεί αν θα συνεχίσει και σε άλλες αγορές του υπόλοιπου κόσμου.

Πηγή: autotriti.gr