Η συνήθεια της Ferrari να παρουσιάζει τα νέα μοντέλα της, πρώτα στους πελάτες της και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, είναι αρκετά παλιά.

Την Τετάρτη, λοιπόν, στο Maranello, η Scuderia παρουσίασε το F150 Project, που είναι η κωδική ονομασία για το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την εμβληματική Enzo.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το νέο supercar θα ονομαζόταν F70, μετά όμως το χθεσινό event, εκφράζονται αμφιβολίες, για το αν εν τέλει θα είναι αυτό το όνομα.

Επίσης, γνωρίζαμε ότι η κεντρομήχανη «ναυαρχίδα» της ιταλικής φίρμας, θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V12 6.3 λίτρων, απόδοσης 750 ίππων, αλλά και με έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα προσθέτει επιπλέον 100 ίππους!

Σύμφωνα, όμως, με νέες πληροφορίες που διαρρέουν από τις σελίδες της Ferrari, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συνολική ιπποδύναμη ενδέχεται να εκτοξευτεί στους 950 ίππους!

Με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, αλλά και την τοποθέτηση αρκετών συστημάτων ελέγχου στο τιμόνι, το νέο supercar, θα είναι κατά 20% ελαφρύτερο από την Enzo, ενώ μειωμένες, κατά 40%, υπολογίζεται ότι θα είναι και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: autotriti.gr