Η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM) συνήλθε στο Μόντε Κάρλο την περασμένη εβδομάδα, με συμμετοχή 76 από τις 107 ομοσπονδίες-μέλη.

Οι εργασίες του συνεδρίου ήταν οι συνήθεις, ανάμεσα στις οποίες είναι οι αποφάσεις για αποδοχή νέων μελών: δηλαδή νέων ομοσπονδιών. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αφού ούτε νέα κράτη δημιουργούνται κάθε μήνα, ούτε επαρχίες ανεξαρτητοποιούνται. Επιπλέον, ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο συμβεί και προκύψει νέο κράτος, δεν είναι πάντα εγγυημένη η διεθνής αναγνώρισή του…

Η πρώτη αίτηση υποβλήθηκε από την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών της Ακτής Ελεφαντοστού (FMCI), η οποία αντικατέστησε στη FIM την προηγούμενη Ομοσπονδία της χώρας, την FISAM. (O εμφύλιος που ταλανίζει τους Αϊβοριανούς, συνεχίζεται και στα παγκόσμια Φόρα).

Η δεύτερη αίτηση από την Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (PMSMF) έγινε δεκτή ως 108ο μέλος της συνομοσπονδίας.

Έτσι οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν σε επίπεδο μοτοσυκλέτας αυτό που δεν έχουν ακόμα καταφέρει στα Ηνωμένα Έθνη τα τελευταία 25 χρόνια. Τη διεθνή αναγνώριση δηλαδή.

Πάντως να σημειωθεί ότι η τάση πλέον είναι να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις Ισραήλ και ΗΠΑ, και αντικατοπτρίζει το νέο ισοζύγιο δύναμης στον κόσμο μας, που σίγουρα απομακρύνεται από την Αμερική.

Η Παλαιστινιακή Ομοσπονδία έχει ζωή 8 ετών και ήταν ήδη μέλος της FIA, της αντίστοιχης συνομοσπονδίας αυτοκινήτου. Με όλα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, την Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, ακούγεται παράξενο ότι κάποιοι θα ασχολούνταν με αγώνες μοτοσυκλέτας, κι όμως συμβαίνει. Στους οποίους, παρά τα γνωστά στερεότυπα, συμμετέχουν και γυναίκες.

Η αποδοχή της PMSMF ως μέλος της FIM μικρό έχει αντίκτυπο στην πραγματική ζωή των Παλαιστινίων, ωστόσο έρχεται ακριβώς στην εποχή που έγινε δεκτή από τον ΟΗΕ η αναβάθμιση της Παλαιστίνης σε Κράτος-Παρατηρητή (29 Νοεμβρίου). Έτσι τώρα η ταλαιπωρημένη μικρή χώρα απολαμβάνει το ίδιο καθεστώς όπως το Βατικανό.

Ο κόσμος γυρίζει διαρκώς, όπως ακριβώς και οι ρόδες.