Προβληματισμένος από την ανταπόκριση της Ferrari στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς λίγο πριν το Grand Prix του Ιντερλάγκος, που θα κρίνει τον τίτλο στη Formula 1, έμεινε πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull, αλλά και τον Λιούις Χάμιλτον με τη McLaren.

«Είχε πολλή ζέστη στην πίστα και ειδικά το απόγευμα οι θερμοκρασίες ήταν πάνω από το φυσιολογικό, ακόμη και για το Ιντερλάγκος. Ακόμη δεν έχουμε βρει την ιδανική ισορροπία στο μονοθέσιο και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε με τους μηχανικούς εν όψει του Σαββατοκύριακου. Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για τελείως διαφορετικές συνθήκες μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής και αυτός είναι κι ένας επιπλέον λόγος να προετοιμάσουμε κατάλληλα το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες, αλλά κυρίως για τον αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari.

Όσο για το αν προτιμά βροχή ή κανονικές συνθήκες, είπε: «Είναι δύσκολο να πω αν θα προτιμούσα βροχή ή στεγνό οδόστρωμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ξέρουμε πως πρέπει να πάρουμε πάνω από 14 πόντους από τον Φέτελ για να πάρουμε τον τίτλο και επίσης θέλουμε να μη χάσουμε τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές από τη McLaren. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, αλλά δύσκολοι να επιτευχθούν»

Πηγή: Sport-fm.gr