Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή ειδικού Τύπου η VW ετοιμάζεται να λανσάρει μια σειρά νέων crossovers, μεταξύ των οποίων την εκρηκτική έκδοση Tiguan R με απόδοση 280 ίππων!

Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θεαματικό λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης του δημοφιλούς Tiguan, μέσα στο 2014.

Το Tiguan R θα είναι βαθύτατα επηρεασμένο από το Cross Coupe Concept και θα εφοδιάζεται με ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, με απόδοση 280 ίππων και ροπή 399 Nm.

Τα σχέδια, όμως, του γερμανικού κολοσσού δεν σταματούν εκεί. Το ναυάγιο της κοινοπραξίας με τη Suzuki, καθυστέρησε την παραγωγή του crossover Polo, περίπου για μια τετραετία.

Παρόλα αυτά, το μοντέλο συνεχίζει να αναπτύσσεται, βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ θα μοιράζεται αρκετά κοινά μηχανικά μέρη, με την επόμενη γενιά του Skoda Yeti και του Seat Tribu.

Κάτω από το καπό, θα βρίσκεται ο 1.4 TSI, με ιπποδυνάμεις από105, 122, 140, έως και 150 ίππους. Ένας πετρελαιοκινητήρας 1.,4 λίτρων (95 ίπποι) και ένα 2λιτρος TDI, που αποδίδει 115 και 150 ίππους αντίστοιχα.

Η εταιρεία ετοιμάζει ακόμα τις εκδόσεις Golf Alltrack και Touran Alltrack για το 2015. Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται και η νέα γενιά του Touareg, που αναμένεται να λανσαριστεί το 2015.

Το θηριώδες SUV θα πατάει στην πλατφόρμα MLBevo, που χρησιμοποιείται από την Audi, την Porsche και τη Lamborghini. Χάρη σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική, το Touareg θα ζυγίζει περίπου 300 κιλά λιγότερα από το σημερινό μοντέλο!

Πηγή: autotriti.gr