Ο Andrea Iannone (Speed Master Moto2) και ο Michele Pirro (Gresini CRT MotoGP) δοκιμάστηκαν πριν λίγες μέρες από τη Ducati, προκειμένου να επανδρώσουν την Ομάδα Junior Ducati η οποία θα αντικαταστήσει τη δορυφορική Pramac το 2013.

Συμμετείχαν σε μια τριήμερη δοκιμή στο Mugello που είχε μεικτά αποτελέσματα, αλλά τέλειωσε με αισιοδοξία. Μετά τον άθλιο καιρό των πρώτων δύο ημερών, ένας πεντακάθαρος ουρανός επέτρεψε στους δύο νεοφώτιστους αναβάτες να βγουν στην πίστα και να δουλέψουν εντατικά όλη μέρα. Ο Iannone συμπλήρωσε 51 γύρους και ο Pirro 65.

Στα καθήκοντά τους ήταν η δοκιμή διαφόρων σεταρισμάτων του πλαισίου. Στην πίστα βρέθηκε και ο Filippo Preziosi που εξεπλάγη ευχάριστα, ιδιαίτερα από το χρονολόγιο του 22χρονου οδηγού της Moto2, Andrea Ianone.

Ο ανερχόμενος και ελπιδοφόρος Andrea έκανε χρόνο 1’48″3, καλύτερο από εκείνον του Valentino Rossi στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά του ιταλικού GP. Ο Vale που είναι φίλος και πρότυπο για τον Iannone, είχε καταταγεί 10ος με 1’48″502 .

Πάντως ταχύτερος με την GP12 στο Mugelllo είναι για φέτος ο Hector Barbera που ξεκίνησε τον αγώνα τρίτος, έχοντας χρόνο 1’47″565. Ο δεύτερος εργοστασιακός αναβάτης, ο Nicky Hayden, έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο με 1’47″671. Για να υπάρχει ένα μέτρο, θυμίζουμε ότι την pole στο Mugello είχε πάρει ο Dani Pedrosa με χρόνο 1’47″284.

Βέβαια η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε τώρα ο Iannone φορά όλες τις νεότερες αναβαθμίσεις -παρότι δεν ξέρουμε αληθινά πόσο καλύτερη είναι…

Ο Andrea χρησιμοποίησε τις ρυθμίσεις του Rossi, όπως έγραψε στο Twiter: «Είχα στη διάθεσή μου τα δεδομένα τηλεμετρίας του @ValeYellow46, με βοήθησαν να αντιληφθώ τα σφάλματά μου. Χωρίς αυτά θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. O Rossi είναι πάντα ο πρώτος».

Πάντως η επίδοσή του παραμένει εντυπωσιακή, με δεδομένη την ελάχιστη εμπειρία του από την -πολύ δύσκολη- μοτοσυκλέτα.

«Πήγαμε πολύ καλά και ήταν σίγουρα μια θετική εμπειρία, ειδικά επειδή ένιωσα πολύ όμορφα με την ομάδα. Αλλά τώρα η προτεραιότητά μου είναι να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου με την Moto2 στο Misano», δήλωσε ο Andrea.

«Όλα πήγαν πολύ καλά, αλλά δεν είναι εύκολο να οδηγήσεις αυτήν τη μοτοσυκλέτα. Δεν περίμενα να κάνω τέτοιους χρόνους τόσο σύντομα, και χάρηκα πολύ. Ο Filippo Preziosi ήταν επίσης ικανοποιημένος, επειδή είναι η πρώτη φορά που συνεργάστηκα κανονικά με την ομάδα».

Όσον αφορά το 2013: «Θα ήθελα πολύ να δηλώσω ότι ο προορισμός μου είναι πλέον ξεκάθαρος, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, παρότι η θέση είναι μάλλον εξασφαλισμένη».