Αφού πέρασαν ένα σαββατοκύριακο στην Ινδιανάπολη κυνηγώντας την… ουρά των Honda, o Team Manager της Yamaha ανακτά την αισιοδοξία του. Ο Wilco Zeelenberg πιστεύει ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Lorenzo θα μπορέσει επιτέλους να ξαναπεράσει στην επίθεση. “Επιστρέφουμε σε μια πίστα όπου μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί”, δήλωσε ο Zeelenberg της Yamaha MotoGP Team.

Ο Lorenzo τερμάτισε δεύτερος και με μεγάλη διαφορά από τον κύριο ανταγωνιστή του φέτος Dani Pedrosa(Honda) στην Ινδιανάπολη, μην καταφέρνοντας σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Ωστόσο σε ‘κανονικές’ πίστες όπως το δεξιόστροφο Brno πιστεύει ότι μπορεί πάλι να αρχίσει να κερδίζει, παρότι παραδοσιακά ο Pedrosa ισχυροποιείται πολύ στο δεύτερο μισό της σαιζόν.

“Η Ινδιανάπολη ήταν για εμάς ένα δύσκολο τριήμερο από την αρχή, και τελικά η δεύτερη θέση στον αγώνα ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα. Τώρα επιστρέφουμε σε μία πίστα όπου μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί”, δήλωσε ο Zeelenberg.
“Το Βrno είναι μια γρήγορη και ομαλή πίστα που αρέσει πολύ στον Jorge και ταιριάζει πολύ στην M1, οπότε αισιοδοξούμε για ένα καλό αποτέλεσμα εδώ.”

Ο Lorenzo κέρδισε στο Brno το 2010 οπότε κατέκτησε και τον τίτλο, αλλά πέρυσι τερμάτισε μόλις 4ος, λόγω κυρίως του λάθους του να επιλέξει μαλακές γόμες. Όμως την ερχόμενη Κυριακή ο Ισπανός τη κυνηγήσει την 6η του φετινή νίκη, ειδικά με δεδομένη την απουσία του Stoner.

“Μετά από ένα σύντομο διάστημα ξεκούρασης επιστρέφουμε στην Ευρώπη, στο Brno, μια πίστα που μου αρέσει πολύ και όπου πήρα μια μεγάλη νίκη το 2010, καθοδόν προς τον τίτλο”, δήλωσε ο Lorenzo. “Η επιλογή των ελαστικών πέρσι μου στέρησε τη δυνατότητα να παλέψω για μια θέση στο βάθρο, αλλά νομίζω ότι φέτος με τα 1.000 κυβικά μπορούμε οπωσδήποτε να αγωνιστούμε για την πρώτη θέση.”

Την Δευτέρα μετά τον αγώνα στο Brno, η Yamaha όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες θα δοκιμάσει νέα ανταλλακτικά στην τσέχικη πίστα, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επίσημων δοκιμών.