Ελπίζει, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τον αγώνα στην Ινδιανάπολη, να προσαρμοστεί στην Ducati το ίδιο γρήγορα με την Yamaha. Αν καταφέρει, να προσαρμοστεί γρήγορα στην παρούσα έκδοση της GP 12, θα είναι θαύμα και θα γράψει ιστορία.

Αμ, εδώ ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα. Ότι όλοι ανεξαιρέτως -πλην του Sroner- που οδήγησαν την Desmocedici, δεν κατάφεραν να προσαρμόσουν την οδήγησή τους ώστε να την τιθασεύσουν. Τι κάνει τον Dovi τόσο αισιόδοξο;

Έναν αναβάτη που από το 2003 και μετά, έχει στα GP εμπειρία μόνον από ιαπωνικές μοτοσυκλέτες και τώρα οδηγεί την ευκολότερη όλων, την υπέροχα ισορροπημένη, ήμερη και εύκολη Yamaha Μ1.

Ξέρει κάτι που αλλάζει αυτά τα δεδομένα, ή είναι απλά πολύ αισιόδοξος; Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όμως…

Επίσημη επιβεβαίωση της μετακίνησης του Ιταλού στη σέλα της εργοστασιακής Ducati δεν υπάρχει ακόμα, ωστόσο ο Andrea άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι θα αναλάβει την κενή θέση του Valentino Rossi το 2013.

Μιλώντας με τους καλά δικτυωμένους δημοσιογράφους του GPOne μετά τον αγώνα, είπε: “Οι αλλαγές δεν αρέσουν σε κανένα, συνήθως αναζητούμε τη σταθερότητα, αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Κατάφερα να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στην Yamaha. Ελπίζω να το επαναλάβω με την Ducati.”

Ο Dovizioso δέχτηκε διετή προσφορά συνεργασίας από την Ducati, αλλά πριν συμφωνήσει, ζήτησε εξασφαλίσεις ότι ο Ιταλός κατασκευαστής θα έχει έντονη την υποστήριξη των νέων ιδιοκτητών, δηλαδή της Audi. Κοντός ψαλμός αλληλούια δηλαδή, αρκεί αυτή η ολιγοήμερη καθυστέρηση να μην επιβεβαιώνει τις φήμες ότι η Ducati προσπαθεί να μεταπείσει τον Stoner να τρέξει ξανά το 2013…