Ο Rossi συναντήθηκε με τον Gabriele Del Torchio που του παρέδωσε την τελική προσφορά της Ducati μαζί με ένα τελεσίγραφο.

Θα πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει. Αν θα δεχτεί τα 17 εκατομμύρια κατ’ έτος μαζί με τις ιδιαιτερότητες της Ducati Corse (δηλαδή τον Preziosi, το Meregalli και τα άλλα τα παιδιά στις ανώτερες θέσεις…) ή θα προτιμήσει τα 3 εκατομμύρια της Yamaha, που συνοδεύεται όμως από την πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα των αγώνων σήμερα αλλά και τις ιδιαιτερότητες της συμβίωσης με τν Lorenzo , χωρίς τοίχο ανάμεσά τους αυτή τη φορά.

Ο Rossi δήλωνε ως χτες δεξιά και αριστερά ότι θα αποφασίσει μέχρι το τέλος Αυγούστου για το 2013. Όμως η Ducati, δηλαδή η Audi, δεν έχει διάθεση να περιμένει τον Ιταλό και να ανεχτεί τα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου που οπωσδήποτε θα άπλωνε μέσω των φιλικών του προσβάσεων στον Τύπο ο Valentino. Είναι άσσος σε αυτό και μοναδικός χειριστής των Μέσων.

Οπότε η αμφισήμαντη φράση του «τα χρήματα θα παίξουν ίσως τον τελευταίο ρόλο», μάλλον στρέφεται εναντίον της Ducati πλέον. Εννοεί ότι θα προτιμήσει τα 3 εκατομμύρια της Yamaha επειδή του προτείνουν καλύτερη μοτοσυκλέτα, ή ότι θα μείνει στη Ducati για συναισθηματικούς λόγους και την υστεροφημία του;

Η φυγή του προς τη Yamaha υποστηρίζεται από το γεγονός ότι θέλει πολύ να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο, η Dorna το θέλει επίσης, για να επιστρέψει ο κόσμος στις οθόνες και τις κερκίδες. Η Ducati δεν έχει τη θέληση, ακόμα κι αν έχει την ικανότητα, να αλλάξει πολιτική απέναντι στους αναβάτες της.

Μπορεί να μη στείλανε το Rossi στο ψυχολόγο όπως το Melandri, αλλά άχρηστο μπορούν μια χαρά να τον βγάλουν. Το τελεσίγραφο έχει και τα καλά του.

Ο «VR» σκόπευε να αποφασίσει στις διακοπές του. Τώρα τουλάχιστον, ό,τι κι αν αποφασίσει, θα απολαύσει τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς δύσκολες αποφάσεις.