Το πρώτο νέο Ford Transit Custom εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής της Ford στο Kocaeli της Τουρκίας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την παγκόσμια οικογένεια των επαγγελματικών οχημάτων της.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Ford Motor Europe, το σύνολο της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων αναμένεται να έχει ανανεωθεί πλήρως μέχρι και το τέλος του 2013.

Με βάση αυτό το πλάνο, η έναρξη παραγωγής του νέου Ford Transit Custom αποτελεί ορόσημο για την γκάμα των LCV της Ford.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Ευρώπης, Stephen Odell, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το Ford Transit Custom είναι μια νέα πρόταση στη κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών ενός τόνου. Πρόκειται για ένα κομψό, σύγχρονο Van για το οποίο οι ιδιοκτήτες του θα νιώθουν περήφανοι, καθώς προσφέρει όλα τα διαπιστευτήρια αντοχής που προσδοκούν από ένα Transit. Αντίστοιχα, το Tourneo Custom είναι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού με ελκυστική εμφάνιση –μέσα και έξω. Προσφέρει εξαιρετική καθημερινή πρακτικότητα σε πραγματικές συνθήκες και είναι απολαυστικό στην οδήγηση».

Πληροφοριακά αναφέρουμε πως αμφότερα τα μοντέλα εφοδιάζονται με τον νέο Duratorq TDCi πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λτ. που αποδίδει ισχύ 100, 125 ή 155 ίππων και η μέση κατανάλωση καυσίμου του ξεκινά από τα 6,5 λτ./100 χλμ. για το Tourneo Custom και από τα 6,6 λτ./100 χλμ. για το Transit Custom.

Τόσο η επιβατική όσο και η έκδοση Van της νέας γενιάς του Ford Transit θα κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας.

Στο εν λόγω εργοστάσιο παράγεται το Ford Transit από το 2001 και μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 2.250.000 οχήματα, τα οποία έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 70 χώρες.

Στην ελληνική αγορά, τα νέα Ford Transit Custom και Tourneo Custom αναμένονται έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Autotritipro.gr