Επειτα από την οικονομική της επιβίωση, σταθεροποίηση και έξοδο από την οικονομική κρίση, η Renault τώρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακτήσει ξανά την πλειοψηφία των μετοχών της Renault F1 και να επιστρέψει, ξανά με εργοστασιακή ομάδα, στη Formula 1.

Στο τέλος του 2009 η γαλλική εταιρεία πούλησε μερίδιο 75-85 τοις εκατό της Renault F1, η οποία εδρεύει στο Ενστοουν της Βρετανίας, στην επενδυτική εταιρεία Genii Capital από το Λουξεμβούργο. Το όνομα της ομάδας δεν άλλαξε, ενώ η Renault συνέχισε να προμηθεύει την ομάδα με κινητήρες.

Τώρα, σύμφωνα με την φινλανδική εφημερίδα Turun Sanomat, η ραγδαία βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Renault της επιτρέπει να σκέφτεται την ανάκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Renault F1 και, σύμφωνα με συνεχιζόμενες φήμες, μια νέα βελτιωμένη πρόταση στον Kimi Raikkonen.

Παρότι ο Φινλανδός έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να μείνει στο WRC και να κάνει δεύτερη καριέρα στα ράλι, σε περίπτωση που η Renault τον πείσει να επιστρέψει στη Formula 1 φημολογείται ότι η Renault θα τοποθετήσει τον Vitaly Petrov στη Lotus, ως αντάλλαγμα για την ενδεχόμενη παροχή κινητήρων στην τελευταία.