Οι δρόμοι τους χώρισαν, φιλικά λέει ο Jorge, άλλα όμως πιστεύουν οι παρατρεχάμενοι των MotoGP.

Την είδηση ανέφερε πρώτο το ισπανικό website «Solo Moto». Κατά πως τα γράφει η ιστοσελίδα, ο χωρισμός ήταν φιλικός και επισημοποιήθηκε στο Assen.

Ο Lorenzo και ο Kirsch άρχισαν να συνεργάζονται το 2009. Πριν αναλάβει το μάνατζμεντ του Lorenzo, ο Kirsch ήταν αθλητικός προπονητής. Ξεκίνησε να προπονεί το Jorge το 2002 και αργότερα προβιβάστηκε σε manager.

Η τελευταία συνεργασία τους αφορούσε την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού με τη Yamaha. Νέος μάνατζερ στη θέση του Kirsch ανέλαβε ο Hector Martin.

Σύμφωνα τώρα με την ισπανική ιστοσελίδα «Motoworld.es», η διάρρηξη της σχέσης τους οφείλεται στο συμβόλαιο με τη Yamaha και συγκεκριμένα σε κάποιους «κρυφούς» όρους, των οποίων δεν έλαβε γνώση ο αναβάτης της Yamaha παρά μόνο μετά την υπογραφή.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο Jorge δεν γνώριζε ότι η Honda ήθελε να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της, προκειμένου να τον αρπάξει από την Yamaha.

Σε συνέντευξή του προς το «Motocuatro.com» πάντως, ο Lorenzo αρνείται την αλήθεια των γραφομένων για διάρρηξη των σχέσεών του με τον Marcos. Δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας, «ήθελα απλά κάτι καινούργιο».