Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία σε αυτή τη ζωή. Ο Jorge Lorenzo είναι σήμερα ένας από τους τρεις καλύτερους οδηγούς στον κόσμο και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Πώς έφτασε όμως εκεί; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην οικογένεια…

Ο πατέρας του, Chicho Lorenzo, έχει μια σχολή όπου εξελίσσονται οδηγικά όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αγώνες ακόμη και στο επίπεδο του MotoGP. Αναλαμβάνει κυρίως νέους που θέλουν να πάρουν σωστές βάσεις και να χτίσουν τις ικανότητες που απαιτούνται για την αγωνιστική τους καριέρα.

Δείτε τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προπονείται εντός έδρας, με τις πολύ απλές, λιτές και αρκετά ταλαιπωρημένες μοτοσυκλέτες της σχολής. Μέχρι να έρθει η ώρα για μια μοτοσυκλέτα εκατομμυρίων ο οδηγός εκπαιδεύει αποκλειστικά τον εγκέφαλό του. Μεταξύ άλλων τεχνικών και στον έλεγχο της πλαγιολίσθησης ισχύος.

Αυτά που κάνουν (όλοι λίγο ως πολύ) οι οδηγοί του παγκοσμίου, τα εξασκούν με κάτι πολύ πιο απλό. Την δυνατότητα βγαίνοντας από τη στροφή να ελέγχει τους 250 ίππους που σπινάρουν τον πίσω τροχό, την έχει αποκτήσει κάνοντας το ίδιο με… 15 ίππους.

Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί και αν το βρίσκετε ενδιαφέρον, η σχολή εκπροσωπείται εδώ και λίγους μόλις μήνες και στην Ελλάδα…