Οι διοργανωτές της Cologne Motorcycle Show (INTERMOT) 2012 ανακοίνωσαν ότι, θα διαθέσουν μεγαλύτερο χώρο από κάθε άλλη χρονιά στους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων δικύκλων. Ο τομέας των ηλεκτροκίνητων ονομάζεται INTERMOT e-motion.

Η έκθεση που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στην Κολωνία, θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 3 ως τις 7 Οκτωβρίου. Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για ηλεκτροκίνητα δίτροχα, από τα e-scooter ως τις e-μοτοσυκλέτες, ώθησε τους κατασκευαστές να ζητήσουν εφέτος περισσότερο χώρο για τα περίπτερά τους.

Οι οργανωτές της έκθεσης έχουν ήδη αποφασίσει να ενισχύσουν τη νέα τάση με υποστηρικτικά event, από διαδραστικές καμπάνιες πληροφόρησης των επισκεπτών, έως την επέκταση της διαδρομής για τα test-ride.

Και στην προηγούμενη INTERMOT, το 2010, ο χώρος των ηλεκτροκίνητων δικύκλων είχε μεγαλώσει σημαντικά (σε σχέση με το 2008). Τότε είχαν συμμετάσχει συνολικά 126 εκθέτες με 350 μάρκες e-δικύκλων (μοτοσυκλετών, scooter και ποδηλάτων).

Τα ηλεκτροκίνητα εκθέματα της INTERMOT e-motion είχαν επισκεφθεί 30.000 επαγγελματίες και πάνω από 75.000 ιδιώτες επισκέπτες. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν το 55% των συνολικών επισκεπτών της INTERMOT Cologne ενδιαφέρθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της κίνησης με ηλεκτροκίνητα δίτροχα.

Φέτος η διαδρομή των e-test ride θα μεγαλώσει στα 800 μέτρα μήκους. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν ότι σε αυτή θα μπορούν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν όλα τα εκτειθέμενα οχήματα, από τα ηλεκτρικά ποδήλατα ως τα scooter.

Ο συνολικός εκθεσιακός χώρος της Intermot 2012 θα φτάσει τα 110.000 τ.μ. Θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 εκθέτες με περισσότερες από 1.500 μάρκες από ποδήλατα και μοτοσυκλέτες, ως εξοπλισμό ασφαλείας και μοτοσυκλετιστικά ρούχα μόδας. Επίσης οι επισκέπτες θα απολαύσουν διάφορα event σε εξωτερικούς χώρους που φτάνουν σε έκταση τα 75.000 τ.μ.

Διοργανωτές της διετούς έκθεσης είναι η Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας (IVM) που εδρεύει στο Essen.