Ο αναβάτης της Forward Racing στην κατηγορία Moto2 επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι θα οδηγήσει στη θέση του Colin Edwards. Θα ξεκινούσε την προσαρμογή του με τη μοτοσυκλέτα στο Estoril κατά την πρώτη περίοδο επίσημων δοκιμών για τις μοτοσυκλέτες ΜοtοGP, όμως οι δοκιμές ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας οπότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για την ομάδα.

Ο de Angelis ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και τερματισμό στο βάθρο των MotoGP, έχει οδηγήσει μία φορά στο παρελθόν την BMW CRT, κατά τη διάρκεια ιδιωτικών δοκιμών της ομάδας τον περασμένο Απρίλιο. Τώρα είναι σε αναμονή της αναγγελίας νέας ημερομηνίας και τοποθεσίας διεξαγωγής των δοκιμών.

«Δέχτηκα την προσφορά της ομάδας για να οδηγήσω την CRT του Colin, που τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στις δοκιμές», δήλωσε ο de Angelis. «Αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα πρέπει να δοκιμάσει πολλά νέα ανταλλακτικά και ότι έτσι αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη. Είναι όμως και μεγάλη τιμή για μένα και δέχτηκα την πρόταση γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω».

«Έστω κι αν οι χρόνοι μου δεν μπορούν να συγκριθούν με του Colin, ελπίζω ότι θα μπορέσω να συμβάλω στη σωστή εξέλιξη της μοτοσυκλέτας».

Ο de Angelis, οδήγησε για πολλά χρόνια στα GP250 πριν μεταπηδήσει στην Moto2. Έχει κερδίσει αγώνες και στις δύο κατηγορίες, ενώ στον αγώνα της Κυριακής στο Estoril σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμά του φέτος, τερματίζοντας 6ος.

Ο Edwards εγχειρίζεται αυτήν την ώρα στην Βαρκελώνη. Ο Τεξανός έσπασε την κλείδα του όταν ξαφνικά έπεσε επάνω του η μοτοσυκλέτα του Randy de Puniet. Έχει ωστόσο θέσει στόχο την επιστροφή του στους αγώνες πριν από τον γύρο της Γαλλίας στις 18-20 Μαΐου.