Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησαν την Ιαπωνία, τα πρώτα συντρίμμια της καταστροφής πέρασαν τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατέληξαν στις ακτές του Καναδά.

Από ειρωνεία της τύχης ή από θεία παρέμβαση, ένα από τα πρώτα αντικείμενα που έφτασαν εκεί είναι μια Harley Davidson. H μοτοσυκλέτα είναι ένα μοντέλο Softail και «έπιασε» στεριά στο νησί Haida Gwaii της Βρετανικής Κολομβίας. Την εντόπισε κάποιος Peter Mark που βολτάριζε με το ATV του κατά μήκος της ερημικής παραλίας.

Η HD ταξίδεψε μέσα στο κοντέινερ ενός φορτηγού μετακομίσεων, το οποίο ήταν επενδεδυμένο για καλή της τύχη με ένα μονωτικό στρώμα αφρώδους υλικού. Είναι σκουριασμένη και χτυπημένη, αλλά ολόκληρη και σε σχέση με την περιπέτεια που έζησε, σε καλή κατάσταση. Μαζί της ταξίδεψαν μπαστούνια του γκολφ και εξοπλισμός κάμπινγκ.

Φέρει ακόμα την πινακίδα κυκλοφορίας της, από την Επαρχία Miyagi, μία από τις ισχυρότερα πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας. Από την πινακίδα και τον αριθμό πλαισίου ελπίζουν τώρα οι αρχές ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι το πρώτο πράγμα που μού ήρθε στο μυαλό όταν είδα τα συντρίμμια, ήταν τί να απέγινε ο ιδιοκτήτης της», είπε ο Peter Mark στο CBC News. «Εύχομαι αληθινά να είναι καλά», συνέχισε. «Το να βλέπεις ο ίδιος αυτοπροσώπως ένας κομμάτι της καταστροφής είναι πραγματικά σοκαριστικό… ανατριχιάζεις, όταν ήδη γνωρίζεις τι συνέβη στην Ιαπωνία και στους ανθρώπους της. Ξαφνικά νιώθεις κάπως σαν εκείνους».

Το ιαπωνικό προξενείο του Καναδά προσπαθεί τώρα να βρει τον ιδιοκτήτη και να μάθει αν επιβίωσε του σεισμού και του τσουνάμι. Παρά την τρομακτική αιτία της, ελπίζουμε ότι αυτή η ιστορία θα έχει τουλάχιστον happy ending.