Δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα του Κατάρ, ο θίασος των Grand Prix μεταφέρει την παράσταση του στην Ευρώπη, με δύο συνεχόμενους αγώνες στις πίστες της Jerez (Ισπανία) και του Estoril (Πορτογαλία).

Η όποια συζήτηση για βαθμολογίες και φαβορί είναι πράγματι άκαιρη, ωστόσο ο Jorge Lorenzo έδειξε σε καλύτερη μοίρα από πέρσι –και παραδοσιακά, στην πίστα της πατρίδας του παίρνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να κάνει το 2 στα 2, ξεκινώντας τη σεζόν ιδανικά με δύο συνεχόμενες νίκες. Πολύ περισσότερο τώρα που τα νέα ανταλλακτικά τα οποία ελπίζεται ότι θα διορθώσουν το πρόβλημα του chatter στα Honda, δεν θα είναι έτοιμα πριν το Estoril.

Κανείς αναβάτης δεν έχει ξεκινήσει σεζόν με δύο νίκες μετά το 2001, όταν ο Rossi πήρε και το πρωτάθλημα (το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία και με την Honda).

Πέρασαν λοιπόν 10 χρόνια χωρίς κανείς να ξαναπάρει δύο συνεχόμενες νίκες στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν. Ούτε ο ίδιος ο Rossi το ξανακατόρθωσε, ούτε ο Casey Stoner, παρότι έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 τελευταίους αγώνες στο Κατάρ.

Τώρα στην Jerez η σφιχτή σχεδίαση της πίστας πιστεύεται ότι ευνοεί τα μάλα την M1 του Lorenzo, καθώς η τελική ταχύτητά της –η Αχίλλειος πτέρνα της Yamaha- δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Θυμίζουμε ότι ο Jorge έχει θριαμβεύσει στην Jerez και το ’10 και το ’11. Στις πρόσφατες επίσημες δοκιμές στην ίδια πίστα ο Ισπανός ήταν εξαιρετικά γρήγορος, στα επίπεδα του Stoner.

Και κάτι ακόμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 7 από τις 11 τελευταίες σεζόν ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, κατέκτησε τελικά και τον τίτλο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο ίδιος ο Lorenzo, που το 2010 όταν και στέφθηκε πρωταθλητής, είχε τερματίσει 2ος στο Κατάρ.