Μετά τα ανάμεικτα συναισθήματα και αποτελέσματα που αποκόμισε η ομάδα από τις δύο πρώτες δοκιμές στη Sepang, αλλά και τις δύο πρώτες ημέρες στη Jerez, τα πράγματα βελτιώθηκαν λίγο για τη Ducati GP12 την τελευταία ημέρα.

O Valentino Rossi κατάφερε να κάνει τον 6ο καλύτερο χρόνο, μια θέση που γίνεται «επικίνδυνα» γνώριμη και είναι σαφές ότι η νέα μοτοσυκλέτα του Rossi έχει δρόμο ακόμα μέχρι να θεωρηθεί εξελιγμένη τόσο, ώστε να διεκδικήσει νίκη.

«Χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ ακόμα με τη μοτοσυκλέτα», δήλωσε ο Rossi. «Ο στόχος μας είναι πάντα να απολαμβάνουμε την οδήγηση, να κάνουμε καλούς αγώνες και να τερματίσουμε κάποιες φορές στην πρώτη τριάδα. Όμως θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά, δεν θα είναι εύκολο…»

Πράγματι αυτός και η GP12 αντιμετωπίζουν μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανταγωνιστές σε ήδη δοκιμασμένες και επιτυχημένες μοτοσυκλέτες. Stoner και Pedrosa με την Honda RCV312 και Lorenzo, Dovizioso με την Yamaha Μ1 είναι εξαιρετικά δεμένα και δυνατά ζευγάρια.

«Οι αντίπαλοί μας είναι εξαιρετικά δυνατοί και εμείς ακόμα υστερούμε λίγο, επειδή η μοτοσυκλέτα είναι πολύ καινούργια. Ωστόσο η GP12 έχει ήδη δείξει μεγάλες δυνατότητες ρυθμίσεων, απλά πρέπει εμείς να ανακαλύψουμε τις καλύτερες. Η Jerez είναι δύσκολη πίστα, αλλά έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από εδώ. Και οι τρεις τελευταίες μέρες δοκιμών πριν τη σεζόν, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε».

Παρότι αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία ήδη 12 χρόνια, ο ιταλός αστέρας δηλώνει ακόμα ενθουσιασμένος με την προοπτική της νέας σεζόν.

«Η αρχή του πρωταθλήματος σου δημιουργεί πάντα τα ίδια συναισθήματα, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο».

«Ο αγώνας στο Qatar είναι μοναδική εμπειρία, είναι ωραίο να αγωνίζεσαι νύχτα. Νιώθω καλά προετοιμασμένος, έχω ενθουσιασμό και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε», δήλωσε.