Ο παγκόσμιος πρωταθλητής 2010 στα MotoGP, Ισπανός Jorge Lorenzo, πέρασε με την πρώτη τις πρακτικές εξετάσεις για το δίπλωμα της κατηγορίας Α2 στην Ισπανία και πλέον του επιτρέπεται να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους, μοτοσυκλέτες με ιπποδύναμη μέχρι 47 ίππους!

Στις πίστες ελέγχει με απόλυτη ακρίβεια 260-280 ίππους, αναπτύσσοντας ταχύτητες μέχρι και τα 360km/h, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Jorge στην 20minutos.es, πριν την εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης ήταν νευρικός, γιατί δεν έχει συνηθίσει να εξετάζουν τις ικανότητές του στη μοτοσυκλέτα. Χρειάστηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εξέτασης καθώς ο εκπαιδευτής του ζήτησε να πηγαίνει αργά.

«Μέχρι τώρα όποτε οδηγούσα μοτοσυκλέτα προσπαθούσα να πάω όσο πιο γρήγορα γινόταν. Για να πηγαίνω αργά, χρειάστηκε να καταβάλλω κάποια προσπάθεια, μέχρι να το συνηθίσω», δήλωσε χαριτολογώντας.

Εξομολογήθηκε ακόμα ότι ένιωσε εκτεθειμένος ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τους σηματοδότες, τις πινακίδες και τα φορτηγά του δρόμου. Παρόλα αυτά ονειρεύεται ένα Yamaha T-Max για να κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαρκελώνης.