Η Honda παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης, εκτός των άλλων, και τη σειρά νέων τεχνολογιών των κινητήρων και μεταδόσεών της, που την έχει ονομάσει «Earth Dreams Technology».

Επίσης για πρώτη φορά είδε τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση, το νέο πρωτότυπο της ιαπωνικής φίρμας, Honda NSX.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο εφοδιάζεται με ένα υβριδικό AWD σύστημα, το οποίο αποτελεί μέρος της νέας τεχνολογίας «Earth Dreams», που εκτός των άλλων, επικεντρώνεται κυρίως στη μείωση των εκπομπών ρύπων CO2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τεχνολογίας «Earth Dreams» θα τη δούμε για πρώτη φορά πάνω σε έναν νέο 1,6 λτ i-DTEC πετρελαιοκινητήρα, που θα εφοδιάζεται η νέα γενιά Honda Civic, προς τα τέλη του 2012.

Η νέα τεχνολογία δεν θα παραμείνει όμως μόνο στους πετρελαιοκινητήρες της φίρμας, αλλά θα επεκταθεί και στους βενιζοκινητήρες, πετυχαίνοντας έτσι εξαιρετικές επιδόσεις με ταυτόχρονα χαμηλή κατανάλωση.

Τέλος, στο Σαλόνι της Γενεύης βρίσκονται τα νέα πρωτότυπα, Honda CR-V και EV-STER. Το πρώτο θα παρουσιαστεί σε μορφή παραγωγής στο Σαλόνι του Παρισιού το Σεπτέμβριο, ενώ το δεύτερο στηρίζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.

Πηγή: autotriti.gr