Άλλο ένα μοντέλο που πολλοί περίμεναν, έκανε την εμφάνισή του στο ετήσιο συνέδριο των εμπόρων της Piaggio στο Μόντε Κάρλο. Πρόκειται για το νέο Moto Guzzi California με τον V2 των 1.400 κ.εκ.

Το νέο cruiser της ιταλικής εταιρίας είχε πρωτοεμφανιστεί στο περσινό συνέδριο των αντιπροσώπων του Piaggio Group, ως πρωτότυπο. Το μοντέλο που φαίνεται στις φωτογραφίες, αποτελεί προφανώς το μοντέλο παραγωγής και δεν φέρει παρά μόνο μικρές αλλαγές σε σχέση με το concept.

Το νέο California έρχεται σε ρήξη με τον πιο παραδοσιακό σχεδιασμό της προηγούμενης γενιάς και υιοθετεί αρκετά μοντέρνα στοιχεία στην εμφάνισή του. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα καλύμματα των πίσω αμορτισέρ που φέρουν ξεχωριστό δοχείο αερίου και ρυθμίσεις, ο ευμεγέθης εμπρός προβολέας που δεν είναι απόλυτα στρογγυλός και φυσικά τα διπλά πίσω φωτιστικά σώματα που ακολουθούν πιστά την καμπύλη του φτερού.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η σχεδίαση του ρεζερβουάρ με τον καινούριο κινητήρα να διεισδύει μέσα σε αυτό. Τόσο τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ όσο και το πιρούνι με το μεγάλο πλάτος των καλαμιών του δείχνουν ότι οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρίας έδωσαν μεγάλη σημασία και στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας, εκτός από την εμφάνισή της, με τις τετραπίστονες δαγκάνες της brembo να έχουν τοποθετηθεί ακτινικά.

Ο νέος κινητήρας των 1.400 κ.εκ. είναι αυτός που συγκεντρώνει βέβαια και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο California καθώς θα αποτελέσει το μοτέρ που θα τοποθετηθεί σε όλα τα επόμενα μοντέλα μεγάλου κυβισμού της Moto Guzzi.

Πέρα από το μεγαλύτερο κυβισμό, εντυπωσιάζει το μεγάλο σε διαστάσεις ψυγείο του λαδιού, ενώ η μετάδοση της ισχύος στον πίσω τροχό γίνεται με άξονα. Ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο για το μοτέρ όσο και την υπόλοιπη μοτοσικλέτα δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Πηγή: mototriti.gr