Η Gordon Murray Design, μαζί με Toray Industries Inc, προχώρησε στην αποκάλυψη ενός ηλεκτρικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου, το οποίο φέρει την ονομασία Teewave AR.1, έχει αυτονομία 186 χιλιομέτρων και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 147 χλμ./ ώρα.

Το δημιούργημα του Gordon Murray Design –φυσικά και μιλάμε για την εταιρία που έχει ιδρύσει ο γνωστός και από την φόρμουλα 1 σχεδιαστής αυτοκινήτων Gordon Murray- έχει μήκος 3975 χιλιοστά, πλάτος 1.765 χιλιοστά και 1.154 χιλιοστά ύψος μεταξόνιο αυτό είναι 2.610 χιλιοστά.

Το Teewave AR.1 είναι χτισμένο σε σασί monocoque σασί από ίνες άνθρακα monocoque carbon σασί και αμάξωμα από carbon. Υλικά τα οποία καθιστούν το σπορ αυτοκίνητο εξαιρετικά ελαφρύ, αφού, σύμφωνα με τον κατασκευαστή το βάρος του Teewave AR.1 είναι μόλις 850 κιλά.

Το νέο πρωτότυπο διαθέτει προηγμένη αεροδυναμική και ένα εξαιρετικά ανθεκτικό αμάξωμα έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες ατυχημάτων.

Για την κίνηση την Teewave AR.1, Toray η Gordon Murray επέλεξε έναν ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης της κίνησης και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ο κινητήρας που κινεί το AR.1 Toray έχει απόδοση 47 kW (64 ίπποι) και 180 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Toray Teewave AR.1 αναμένεται να επιταχύνει από 0 στα 50 χλμ./ ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, και από τα 0 στα 100 χλμ./ ώρα σε 11,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του AR.1 υπολογίζεται σε 147 χλμ./ώρα.

Η Toray λέει ότι η Teewave AR.1 έχει εμβέλεια έως 186 χιλιομέτρα, και ότι απαιτεί 6 ώρες για πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας..

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές για το Toray Teewave AR.1 αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πηγή: auto24.gr