Από τη γκάμα των εκδόσεων του επόμενου Mondeo που θα δούμε στην Ευρώπη στις αρχές του 2013, δε θα λείψει και η έκδοση στέισον η οποία έρχεται για να ολοκληρώσει το ούτως ή άλλως οικογενειακό προφίλ του μεσαίου Ford.

Η έκδοση αυτή θα απευθυνθεί στους πιο απαιτητικούς οικογενειάρχες, προσφέροντας μεγαλύτερο και πιο πρακτικό πορτ-μπαγκάζ από το 4θυρο/5θυρο μοντέλο. Όπως φαίνεται και από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, το νέο Mondeo station ακολουθώντας την αντίστοιχη λογική και των υπολοίπων εκδόσεων, θα κερδίσει σε δυναμισμό.

Ειδικά για το πίσω τμήμα, θα είναι λιγότερο κάθετο από το σημερινό και λόγω και της χαμηλότερης οροφής, θα δείχνει πιο μοντέρνο. Οι σχεδιαστές της Ford δηλαδή έχουν επενδύσει πολλά ακριβώς στο σημείο που τα περισσότερα στέισον βάγκον μοντέλα υστερούν, δηλαδή στο design. Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι πολλές οριζόντιες νευρώσεις, που τονίζουν ακόμη περισσότερο την παρουσία του μοντέλου.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Το νέο μεσαίο Ford θα σταδιοδρομήσει εμπορικά με τα γνώριμα πλέον μοτέρ τούρμπο 1,6 λίτρων και 2,0 λίτρων EcoBoost σε εκδόσεις άνω των 150 ίππων.

Στη γκάμα του αυτοκινήτου θα υπάρχουν επίσης και diesel κινητήρες για βέλτιση οικονομία και προφίλ ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή μετά το 2013 να δούμε το Mondeo και σε υβριδικές εκδόσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα επίσημα.

Το νέο Fusion, δηλαδή το επόμενης γενιάς Mondeo όπως το παρουσίασε πρόσφατα η Ford στις ΗΠΑ.

Πηγή: autotriti.gr