Με την αγορά αυτοκινήτων στην Ρωσία να καταγράφει συνεχή άνοδο, η Nissan πρόσθεσε μια δεύτερη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη.

Η αύξηση της παραγωγής ακολουθεί την ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και την αυξανόμενη ζήτηση για τα crossover και SUV της Nissan, Qashqai, X-Trail και Murano.

Saint_Petersburg_plant

Εφαρμόζοντας  ένα πρόγραμμα προσλήψεων και κατάρτισης τεσσάρων μηνών, η ιαπωνική μάρκα πρόσθεσε 457 νέες θέσεις εργασίας στο εργατικό δυναμικό  της νέας γραμμής παραγωγής που ξεκινά στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι  από 10.000 άνθρωποι έθεσαν υποψηφιότητα για μία από τις νέες αυτές θέσεις,  στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το προσωπικό κατασκευής, οι εργοδηγοί και οι επόπτες, καθώς και οι προαγωγές 52 υπαλλήλων στην Αγία Πετρούπολη.

Saint_Petersburg_plant2

Φέτος, οι πωλήσεις της Nissan στη Ρωσία  ακολούθησαν τη θετική τάση της συνολικής αγοράς, με μια αύξηση κατά 2% για το τρέχων 9μηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Αυτό αντανακλάται στην παραγωγή της μάρκας στη Ρωσία, με 52.525 οχήματα που κατασκευάστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, από τα οποία 32.037 παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης.

Saint_Petersburg_plant3

Η συνολική παραγωγή στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης φέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 25%, σε σύγκριση με το σύνολο των 36.464 αυτοκινήτων του περασμένου έτους.

Το 2016 κατασκευάστηκαν συνολικά 79.066 οχήματα της Nissan στη Ρωσία, που προορίζονταν  για την εγχώρια αγορά, αλλά και για  εξαγωγές προς τη Δημοκρατία του Καζακστάν, τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, τον Λίβανο και το Αζερμπαϊτζάν.

Νίκος Τσάδαρης