Αν πιστέψουμε τα όσα αναφέρουν οι δημιουργοί του, κάπως έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα το 2054. Βεβαίως μέχρι τότε κάποιοι από εμάς δεν θα ζουν για να δουν αν οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν, όμως, πέραν πάσης αμφισβήτησης το Lexus Sports Car που βλέπουμε να οδηγεί ο Τομ Κρουζ στην κινηματογραφική ταινία Minority Report, δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον.

Το Lexus Sports Car είναι ένα υψηλής απόδοσης διθέσιο σπορ αυτοκίνητο για το έτος 2054. Αυτό το φουτουριστικό αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικά μυώδεις επιφάνειες ενώ η καμπίνα είναι τραβηγμένη προς τα εμπρός καθίσματα, και οι τροχοί κατανεμημένοι σε κάθε γωνιά του αμαξώματος.

Οι αναλογίες είναι τόσο ασυνήθιστες που με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να πεις ξεκάθαρα ποιο είναι το μπροστινό και ποιο το πίσω μέρος. Αυτό είναι το όραμα της Lexus για τα σπορ αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Τα … cool χαρακτηριστικά του Minority Report Lexus περιλαμβάνουν επίσης μια οθόνη νυχτερινής όρασης, πάνελ του αμαξώματος κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και πλαστικό, ακτίνες laser που καθοδηγούν το cruise control, καθίσματα bucket με αυτόματη θέρμανση και ψύξη, σύστημα αναγνώρισης του ιδιοκτήτη μέσω φωνής και dna, πίσω κάμερα, ανασυρόμενη οροφή από ηλιακούς συλλέκτες για την επαναφόρτιση των μπαταριών, εσωτερικό έλεγχο της θερμοκρασίας στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της στάθμευσης και πολλά ακόμη

Όσον αφορά στον σκηνοθέτη της ταινίας Minority Report, τον Steven Spielberg φέρεται να είναι οπαδός της Lexus, και εκείνος που ζήτησε με προσωπική παρέμβαση από την εταιρία να φτιάξει κάτι ξεχωριστό για την συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή.

Αυτό το αυτοκίνητο έκανε μια δεύτερη εμφάνιση στην ταινία του 2005 «Το νησί», με διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων.

Πηγή: auto24.gr