Mε χώρο αποσκευών 252 λίτρων και με μοτέρ 1,0 λίτρου, η πεντάθυρη έκδοση του up! έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα του νέου και εξαιρετικά ενδιαφέροντος μίνι μοντέλου που θα λανσάρει σύντομα η VW.

Η 5θυρη έκδοση αμαξώματος είναι η δεύτερη που εντάσσεται στη γκάμα του up!, δηλαδή του νέου μίνι μοντέλου της Volkswagen. Σε επίπεδο αισθητικής, η ύπαρξη των δύο πίσω θυρών δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα του τρίθυρου μοντέλου που γνωρίζουμε ήδη. Σε κάθε περίπτωση, το γερμανικό μοντέλο δείχνει ιδιαίτερα μοντέρνο και στιλάτο.

H έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, η οποία και εμφανίζεται για πρώτη φορά (μετά το σχετικό concept) έχει τις ίδιες διαστάσεις με το τρίθυρο up! που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης.

Με μήκος που δεν ξεπερνάει τα 3,54 μέτρα και πλάτος μόλις 1,64 μέτρα, το up! καθιστά σαφές ότι το βασίλειό του είναι η πόλη. Αυτές οι διαστάσεις σε συνδυασμό με το ύψος του 1,48 μέτρου δημιουργούν ένα σχήμα που έχει περισσότερη σχέση με το παλαιότερο Lupο, παρά με το προκάτοχο Fox.

Σε επίπεδο χώρων, η Volkswagen τονίζει πως το μεγάλο άνοιγμα των πίσω θυρών αλλά και η συνολική διαμόρφωση της καμπίνας επιτρέπουν καλούς χώρους για τους επιβάτες. Όσο για το χώρο αποσκευών, παρουσιάζεται μάλλον εντυπωσιακός, αφού ο διαθέσιμος όγκος του κυμαίνεται από 252 έως και 951 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω αναδιπλούμενων καθισμάτων.

Τέλος, σε επίπεδο κινητήρων δεν υπάρχουν εκπλήξεις, αφού στην αρχή τουλάχιστον το νέο 5θυρο VW up! θα σταδιοδρομήσει εμπορικά με 3κύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρου ισχύος 60 και 75 ίππων. Χάρη στις παραμέτρους της εφαρμογής BlueMotion technologies (περιλαμβάνεται και start/stop), η μέση κατανάλωση καυσίμου που ανακοινώνεται είναι 4,2 λτ.100 χλμ.

To επίσημο λανσάρισμα της 5θυρης έκδοσης του VW up! αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Πηγή: autotriti.gr